AESOP, design inspirat din James Bond

AESOP – Franciza James Bond a fost mai mult decât un film, peliculele legate de cultul agentului 007 constituind pentru mulți un izvor nesecat de inspirație. Una dintre companiile care au apelat la această “muză” este Aesop, companie originară din Australia, un brand premium de îngrijire a pielii care a decis să adopte acest stil la primul său magazin din Londra.

Deschis recent, magazinul este situat în cartierul Chelsea și ocupă o suprafață de aproximativ o sută de metri pătrați, design-ul fiind realizat de studioul Snohetta – compania colaborând cu Aesop în cadrul mai multor proiecte. Potrivit rprezentanților companiei, decorul magazinului are ca sursă de inspirație scene din filmele clasice cu renumitul agent James Bond.

De altfel după cum menționează arhitectul companiei – domnul Jean-Phillipe Bonnefoi –  “Scenografia din filmele cu James Bond constituie baza design-ului acestui magazin. Interiorul include pereți în nuanțe cărămizii, în centrul locației regăsindu-se o coloană cu douăsprezece arce – orientate spre tavan – intenția fiind de a crea spațiu pentru o serie de produse speciale”.

Fiecare zonă dedicată îngrijirii pielii este înconjurată de o structură cu mai multe chiuvete ce par să plutească, acestea fiind înconjurate de mici spații reflectorizante ce oferă iluzii strălucitoare pe zidurile incintei. Culorile calde și atenția la detalii fac din acest magazin unul deosebit de atractiv, ședințele putând fi realizate în urma unei programări prealabile. Mai multe detalii aici (www.aesop.com).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here