Top
STYLE

VIZITEAZĂ ITALIA CU BICICLETA ELECTRICĂ

E-Bike Italia

Bicicletele electrice – sau așa-numitele E-Bikes – oferă turiștilor posibilitatea de a admira unele dintre cele mai frumoase locuri din Italia. Cu ajutorul Pirelli, vom încerca să explorăm acoperișurile din teracotă ale caselor situate în provincia Toscana și Lombardia, având totodată posibilitatea de a admira panorama spectaculoasă a Domului din Florența sau al unuia dintre cele mai celebre stadioane din lume.

Așadar, unul dintre cele mai bune puncte de observație ale orașului Florența este situat în Piazzale Michelangelo, un mic deal aflat în partea dreaptă a râului Arno, aceasta fiind și locul de origine al faimoasei statui “David”. O plimbare sub soarele torid al verii, Toscana reprezentând una din cele mai căutate destinații de vacanță, modalitatea potrivită de explorare, ușoară și interesantă, fiind reprezentată de bicicleta electrică. Nici că se putea o opțiune mai potrivită, ținând cont de accentul “tradițional” cu care este promovată această provincie. Urmărind unul dintre traseele spectaculoase din Italia, aveți posibilitatea de a vă bucura de gustul inegalabil al unei delicioase “gelato” – servită la un stand din Piazzale Michelangelo – înainte de a apuca pe drumurile dominate de peisajele florentine. Dealurile abrupte nu vor constitui un impediment pentru dumneavoastră, un E-Bike oferind posibilitatea de a coborî pante cu înclinație foarte mare (cu ajutorul unui mic buton montat pe ghidon).

Un tur al oricărui mare oraș italian, precum Florența, Roma sau Milano, devine și mai memorabil cu ajutorul unui E-Bike (vizitatorii având posibilitatea de a acoperi distanțe mult mai mari și de a urca cu ușurință pante cu înclinații foarte mari). Nu au nevoie decât de timp, bicicletele electrice reprezentând în acest moment opțiunea de viitor în transportul urban. Pentru călători, un astfel de mijloc de transport permite apropierea de modul de viață urban al vechilor orașe italiene într-o manieră non-invazivă. De exemplu, în Florența există posibilitatea vizitării galeriilor de artă, a bisericilor și magazinelor din centru, având totodată posibilitatea de evada în suburbiile îndepărtate. Piața Sant’Ambrosio și dealurile situate de-a lungul râului Arno, barurile și galeriile de artă, locuri ce pot fi completate de vizitarea bisericii Santo Spirito (ridicată pe un teren cedat de familia Frescobaldi, planurile bisericii fiind realizate de faimosul artist Brunelleschi). Astfel, un E-Bike contribuie la păstrarea nealterată a unui oraș foarte vechi, extinzând totodată raza de acțiune a plimbărilor dincolo de zidurile metropolei. În Florența, alături de panoramele extraordinare, aveți posibilitatea de explora cultura gastronomică locală, vinurile și fermele unde se produce celebrul ulei de măsline florentin fiind la îndemâna unei plimbări relaxante cu bicicleta. Unul dintre aceste puncte îl reprezintă Fiesole, un mic orășel cucerit de Republica Florentină în secolul al XII-lea, o colecție impresionantă de vestigii etrusce, romane, alături de vilele renascentiste, venind să completeze extraordinarele priveliști asupra capitalei toscane. Situat la doar zece minute de mers, micuțul orășel este destul de departe de invazia miilor de turiști ce sosesc anual aici… mai puțin pentru cei care optează ca mijloc de explorare bicicleta electrică.

O aventură pe bicicleta electrică poate oferi un gust mult mai autentic al vieții urbane italiene, în dauna unui autobuz aglomerat sau al unui City Bus. Libertatea pe care o oferă un astfel de mijloc de transport vă poate ajuta în vizitarea unor locuri mai puțin cunoscute, precum Bazilica Sanț’Eustorgio din Milano, un loc despre care se spune că ar păstra mai multe relicve ale celor “Trei Înțelepți”, sau să scăpați de un blocaj în traficul supra-aglomerat al Romei – micuțele străduțe pietruite oferind posibilitatea explorării secolelor de istorie ale Cetății Eterne. De altfel, E-Bikes reprezintă un progres în dezvoltarea turismului durabil în orașele viitorului. Nu există emisii, sunt tăcute și nu blochează traficul. Cu o autonomie de până la șaptezeci de mile (circa o sută de kilometri), este foarte posibil să devină opțiunea principală a turiștilor. De exemplu, în Milano aveți posibilitatea de admirați Domul, în timp ce în periferia orașului puteți vizita celebrul stadion San Siro – distanța nefiind o problemă pentru “bikerii electrici”. De asemenea, în Cortina aveți posibilitatea de a explora vestigiile istorice ale orașului sau de a urca pe pantele montane spectaculoase, în timp ce Viareggio oferă spectaculoase priveliști asupra coastei sau permite vizitarea unuia dintre traseele Parcului Natural Migliarino. Dacă am reușit să vă conving, nu-mi rămâne decât să vă îndrum pașii către birourile de închiriere a unei astfel de biciclete, opțiunea aleasă contituind un pas important în păstrarea intactă a istoriei și culturii locale din Italia. Text de: Mihai Leonard.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons