Top
ESSENCES

VALAHIA, TRADIȚII ȘI REINTERPRETĂRI

Trăim în prezent, însă ne întoarcem cu drag spre tradiție, ne uităm cu atenție către ținuturile noastre, către ingredientele și cultura poporului român, sperând să redescoperim istoria noastră culinară și să ne sculptăm viitorul în materie de gust. Restaurantul Valachia respectă tradițiile și gusturile poporului român oferind cu multă căldură clienților preparate gustoase și sănătoase.

În România, mâncarea este o parte importantă a culturii țării, iar bucatele noastre tradiționale devin cunoscute și peste hotare dacă turiștii străini, odată veniți în România, poftesc la preparate cu specific tradițional românesc. Un restaurant care depune multe eforturi pentru a oferi nu numai mâncare românească gătită în mod tradițional, ci și o experiență completă românească, este Valachia, din Cluj-Napoca. Decorul include multe elemente de folclor românesc, muzica e populară românească iar managerul Alexandru Fabian se mândrește că propune oaspeților bucate savuroase ca-n vremurile de-altădată. Dar, mai mult, Valachia (restaurantvalachia.ro) e dovada vie că și restaurantele tradiționale sunt deschise să experimenteze noi preparate culinare și sunt interesate de reinterpretarea mâncării românești, gastronomia fiind un univers extrem de dinamic. ”Clienții noștri sunt pozitivi când văd preparate care sunt în trend, să zic așa, preparate asemănătoare cu cele pregătite de marii bucătari. Chiar dacă suntem un restaurant cu specific românesc, bucătarii noștri încep să vină ei cu idei noi, să se informeze și încep să gătească aducând anumite preparate în actualitate. Noi am reușit în decursul ultimilor ani să reinterpretăm ceea ce am avut aici în restaurant, să reinterpretăm la un nivel în care și clienții localului să înțeleagă ce am făcut. De exemplu, nu vom putea reinterpreta preparatele românești folosind conceptul bucătăriei moleculare, cel puțin nu acum. Sunt de părere că românului îi place să mănânce mult, chiar dacă preparatul este reinterpretat, îi place să vadă farfuria plină”, mai spune domnul Alexandru Fabian. Mai multe detalii aici (gastronomie-romaneasca.ro/valachia-din-cluj-napoca-cu-traditii-si-reinterpretari).

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons