Top
CARS

UNITI, PREGĂTIT PENTRU PRODUCȚIE

Uniti One

Star-up-ul suedez Uniti va lansa prima sa mașină complet electrică, un autovehicul “accesibil” programat să intre în producție (în cursul anului 2020) în Marea Britanie. Vehiculul, denumit “Uniti One”, dispune de o serie de caracteristici inovatoare – ce include conectivitate și o interfață intuitivă – prezentând în același timp o eficiență energetică ridicată, cu o baterie ce oferă 22 kilowați/oră, producătorul menționând o autonomie de până la trei sute de kilometri la o singură încărcare.

Uniti One

Autoturismele vor fi construite într-o facilitate din Silverstone, acesta constituind și prima fabrică Uniti din lume și, de asemenea, primul loc de producție a vehiculelor electrice digitale din Marea Britanie. Conform producătorului, mașină electrică urmează să producă cu până la 75% mai puțin carbon decât un automobil obișnuit. Totodată, în încercarea de a diminua impactul asupra mediului, în construcție se va utiliza fibra de carbon reciclabilă și materiale compozite organice. Vehiculul ecologic urmează să fie construit la fabrica-pilot a companiei, situată în cadrul Silverstone Park, cel care va găzdui “British Formula 1 Grand Prix” în anul 2020. Centrala va servi drept model pentru ceea ce se numește “twinning digital” – o tehnologie dezvoltată de compania germană Siemens – aceasta urmând să fie utilizată pentru a crea o rețea de centrale digitale cu licență la nivel global. Prin tehnica “twinning digital” se pot centraliza toate datele de producție și observa întreaga producție, ceea ce înseamnă că toate aceste date vor fi folosite ca un model ce poate fi ulterior duplicat, partajat și încărcat în alte unități de ansamblare – situate în întreaga lume. Cu acest sistem, Uniti ar putea să înființeze mai multe facilități în locații diferite din întreaga lume și să producă autoturismele prin utilizarea unei linii de producție complet automatizate în fiecare fabrică specifică.

Cu această facilitate, compania speră să elimine procesul de deteriorare a mediului înconjurător – prin evitarea transportului unor componente de la unitățile de producție centralizate. “Abordarea avută în vedere de Marea Britanie asupra producției de autovehicule, cu accent pe reducerea greutății și inovarea în domeniul materialelor avansate, reprezintă un mod ideal pentru producția de automobile electrice la nivel global”, a declarat domnul Lewis Horne (Directorul Executiv al Uniti). “Nu reprezintă un secret faptul că unii dintre cei mai buni ingineri de vehicule din lume sunt grupați în jurul Silverstone. Cum am reușit să rezonăm cu un guvern receptiv la ambiția și obiectivele noastre, nu am putut găsi o casă mai bună pentru stabilirea acestei facilități decât acest loc”, completează domnul Horne. Potrivit companiei Uniti, facilitatea planificată reprezintă o primă etapă a planului companiei de a deveni un “jucător important” pe piața britanică a vehiculelor electrice în următorii ani. Astfel, Uniti intenționează să ofere o linie de modele de autovehicule cu două, patru și cinci locuri. De asemenea, mașina are două opțiuni de direcție disponibile – unul tradițional și un alt sistem central de control cu joystick – unic pentru Uniti. Compania intenționează să prezinte autovehiculele sale până la finalul anului 2019, modelul Uniti One urmând să intre în vânzare în prima parte a anului 2020. Pentru mai multe informații, accesați aici (www.uniti.earth).

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons