Top
STYLE

SUNETUL FORMEI DE LA BANG & OLUFSEN

Beosound Shape reprezintă viitorul tehnologic proiectat de către danezii de la Bang&Olufsen, sosind cu soluţii inteligente pentru orice cămin. The Gentleman’s Journal a stat de vorbă cu Horaţiu Ionescu, reprezentantul Bang&Olufsen România, despre noua invenţie şi despre avantajele conceptului B&O.

Beosound Shape a fost gândit şi datorită tendinţelor noi în materie de arhitectură şi decoraţiuni de interior, care urmăresc să ascundă cât mai mult ce ţine de tehnologie, este un trend actual, acesta de a ascunde boxele, televizorul, elementele voluminoase de ordinul tehnologic şi să armonizeze coloristic şi vizual cu conceptul individual al fiecărui client. Lăsând la o parte efectul vizual, Beosound Shape este primul sistem audio de perete din lume, sunt mai mult decât nişte boxe atârnate de perete care arată bine. Reprezintă un sistem audio care conţine, pe lângă cele patru boxe din modulul de bază, un amplificator, un receiver şi două distribuitoare de sunet menite să uniformizeze sunetul pe întreg spaţiul, iar sunetul să ajungă sub o formă curată în orice colţ al încăperii. Decât să dezvolte o optimizare a sunetului pentru un punct fix, B&O s-a folosit de un algoritm unic care distribuie inteligent semnalele în boxe, făcând semnalul corelat să apară în centru, din orice poziţie de ascultare. Beosound Shape a fost creat iniţial pentru clasa business, reprezentanţii B&O căutând colaborarea cu spaţii publice, cafenele, săli de aşteptare în diverse clinici, dar în timp, au sosit cererile pentru locuinţe, iar sistemul s-a integrat perfect într-un living încăpător care necesită o structură audio. Acesta poate creşte precum un sistem de celule, până la 44 de boxe, dar modulul de plecare este cel de 8. “Între boxe, noi trebuie să asigurăm legătura prin fir, de la amplificator la boxă, însă acest fir poate fi incorporat în perete, prin urmare, Beosound Shape poate fi montat şi într-un colţ al încăperii, iar opţiunile de design par a nu avea limite.”

Materialele folosite pentru învelişul boxelor vin sub două forme, prima are o textură mai fină, iar a doua este realizată dintr-un material lânos putem spune, care poartă numele de kvadrat, diferenţiindu-se printr-un material mai plin. Ce este interesant este că acest material kvadrat, care aparent pare a fi un material turnat, are interspaţiile dintre fibre complet egale, permiţând trecerea sunetului neafectată. Există foarte multe opţiuni în materie de culori, iar în general, clientul vine însoţit de un designer care alege cea mai bună soluţie ori alăturare de culori şi texturi. Şi pentru că vorbim despre tehnologie, există pe internet o aplicaţie Bang&Olufsen care permite doritorilor să-şi configureze singuri aceste boxe şi să plaseze comanda. Conectarea la Beosound Shape este deosebit de simplă, ea se face prin bluetooth din orice punct al casei prin orice dispozitiv disponibil. Designul este un motiv des întâlnit, alveolele sunt hexagonale, o formă perfectă în geometrie, iar datorită acestei forme perfecte, ele se încadrează în orice tip de design al încăperii. Pe noi sistemul Beosound Shape ne-a convins, iar inovaţiile aduse de B&O în materie de tehnologie au fost şi rămân un pilon al soluţiilor inteligente pentru casele inteligente. Vă invităm în showroom-ul Bang & Olufsen să descoperiţi şi voi călătoria sunetului, într-o experienţă a viitorului aşa cum nu aţi făcut-o până acum. Mai multe detalii despre produsele Bang & Olufsen aici (www.soundvision.ro).

– de: Lungu Cosmin Andrei; Foto: Rusu Dumitru Costinel (www.rusenski.com);

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons