Top
STYLE

SPEEDBOAT, O BIJUTERIE PE MARE

Pasiune și artizanat, aceasta este excelența italiană care a condus universul Damiani timp de peste nouăzeci de ani, mai ales în alegerea motoarelor. Totuși, crearea unui brand nu este atât de ușoară pe cât pare; nu toată lumea poate să o facă. O activitate care necesită talent, viziune și, cel mai important, pasiune. Iar această pasiune “imediată” este oferită de domnul Giorgio Damiani (Vicepreședinte și Director Executiv al Damiani – o companie de bijuterii fondată în anul 1924 în Valenza Po), el vorbind despre modul în care compania a fost fondată de bunicul său (Enrico Grassi Damiani), cel care a creat în atelierul său piese unice pentru femeile epocii.

Damiani - Tecnorib Pirelli 1400

“Ideea creării unei mărci de bijuterii a venit târziu, în anii 1960 și 1970, atunci când tatăl meu – Damiano – a cărui vizune a dus la distribuirea bijuteriilor italiene în magazinele care vindeau și mărci recunoscute de ceasuri. El a inventat o nouă cale, absolut revoluționară la vremea respectivă. Binențeles că existau branduri renumite cu magazine monobrand, dar tatăl meu și-a dorit ca Damiani să devină o marcă italiană recunoscută, oferindu-ne nouă și copiilor noștri un avantaj competitiv, datorită căruia am reușit să lansăm un proces de internaționalizare care, începând cu sfârșitul anilor 1990, ne-a adus în locul unde suntem astăzi.” Reputația Italiei nu este construită doar pe “etichete”, excelența “Made in Italy” însemnând în primul rând oamenii aflați în spatele acestor branduri. Există întotdeauna mari antreprenori care conduc și lucrează cu pasiune. “Aceeași pasiune care a fost întotdeauna asociată cu proiectele Tecnorib și care a sesizat drumul pe care noi îl urmăm, poate mai degrabă fluxul și direcția noastră”. Într-adevăr, întâlnirea a două mărci italiene – renumite pentru atenția la detalii – ar putea avea ca rezultat un produs extrem de exclusivist. În acest caz, vorbim despre noul Tecnorib Pirelli 1400 Sport, complet personalizat, conform celor menționate de domnul Giorgio Damiani. Modul în care Damiani combină inovația, tehnologia, estetica și frumusețea – elementele din urmă fiind indispensabile în crearea bijuteriilor – este încă inspirată de lumea artizanatului. Acesta reprezintă încă un motiv pentru alegerea Tecnorib Pirelli 1400, modelul care încorporează cel mai bine caracteristicile gamei: calitate, performanță și design. Un amestec de tehnologie și stil care a câștigat deja premiul “Red Dot” pentru design, dar care a devenit și mai elegantă prin personalizarea oferită de domnul Giorgio Damiani.

Materialele alese presupun o piele specială, perfectă pentru a susține până la douăzeci și patru de persoane – oferită de cele șase compartimente cu aer din cadrul structurii. O bijuterie autentică de tehnologie și confort, cu șezlonguri personalizate în nuanțe de fildeș, bej și alb. În cele din urmă, un detaliu prețios: cârma personalizată cu sigla inconfundabilului logo Damiani. Povestea de succes a companiei Damiani a fost asociată mult timp cu excelența italiană, în care coexistă calitatea materialelor, designul, stilul, bunul gust, inovația și artizanatul, respectând regulile clare a limbajului creative și estetice. “Bijuteriile nu respectă întotdeauna logica piețelor. Pietrele și calitățile lor ne conduc. Este o slujbă care provoacă în permanență, bazată pe relații de încredere între furnizorii de pietre și perle, construite în decursul a zeci de ani. Pietrele prețioase reprezintă expresia finală a creativității Damiani, iar munca noastră din punct de vedere stilistic fiind complet adaptată la producerea de colecții concepute pentru a rezista în timp. Ușor de purtat, bijuteriile sunt piese practice și confortabile”, menționează domnul Damiani. O muncă dezvoltată de Damiani, cele trei generații transformând marca într-o alegere de viață, afacerea de familie (Giorgio Damiani conduce business-ul alături de sora sa, Silvia și fratele Guido), reprezentând o plus valoare adusă companiei. O pasiune pentru detalii ce este regăsită în bărcile de viteză Tecnorib, perfecte pentru cele mai mari provocări, precum cele oferite de mare. Mai multe detalii aici (www.tecnorib.it).

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons