Top
STYLE

SEMNELE UNEI CĂMĂȘI DE CALITATE I.

Deși vestimentaţia bărbaților nu este imună la evoluţia naturală a industriei modei, și a tendinţelor sale, există câteva elemente esenţiale în garderobă ce au îndurat testul timpului, reprezentând de fapt obţinerea beneficiilor unei mișcări bazate pe stilul vechilor gentlemeni. Recenta explozie de interes în universul vestimentar, și o afinitate reînnoită pentru estetica clasică, tehnicile și tradiţia au permis bărbaţilor în a deveni mai conștienţi de imaginea și stilul personal, proiectând esenţial îmbrăcămintea la un nivel nemaintâlnit niciodată înainte, a cererii și recunoașterii personale.

Cămașa, în special, nu s-a bucurat niciodată de o asemenea importanță și popularitate în ţinuta bărbatului ca în zilele noastre, în timp ce costumele, sacourile, paltoanele și pantofii au avut întotdeauna un loc predominant, cămășile fiind de multe ori trecute cu vederea. Cu actuala re-evaluare a valorii unei cămăși perfecte, este adecvat să vă oferim nu numai comentarii asupra cămășii, dar, de asemenea, să încercăm să vă arătăm la o privire exhaustivă ceea ce înseamnă cu adevărat o cămașă de calitate. În colaborare cu Gentlemen’s Corner – un boutique exclusivist ce oferă cămăși de calitate (ready-to-wear sau la comandă) – dorim să vă prezentăm un Ghid de Construcţie al unei cămăși de calitate. Prima etapă o reprezintă alegerea ţesăturilor. Deși acestea sunt elementul central al unui cămăși de înaltă calitate, scopul acestui material este de a sublinia acele mici detalii care merg în construcţia unei cămăși premium, calitatea ţesăturilor neputând fi trecută cu vederea. Aceasta este imediat percepută de către purtător, construcţia fiind ușor umbrită de un material de slabă calitate, în timp ce un material high-end este de obicei suficient pentru a lăsa detaliile tehnice de calitate inferioară neobservate. Pentru mai multe informaţii cu privire ţesături pentru cămăși, recomandarea noastră ar fi de a purta o discuţie cu consultanţii Gentlemen’s Corner (www.gentlemenscorner.ro), aceștia putând să vă îndrume către alegerea ţesăturilor potrivite pentru o cămașă.

În ce privește modul de realizare, aici aveţi la dispoziţie mai multe alternative: Bespoke, Made-to-Measure sau Ready to Wear. Într-o lume ideală, un pasionat de stil nu ar purta niciun articol de îmbrăcăminte, dar realitatea este că piesele realizate la comandă nu sunt o opţiune pentru oricine. În universul Made-to-Measure, puteţi fie să luaţi în considerare găsirea unui croitor cu experienţă, capabil de a realiza o cămașă lucrată manual, fie de a opta pentru o alternativă industrială sau semi-industrială. În cadrul acestui material nu ne vom concentra pe detaliile artizanale lucrate în întregime manual, deoarece există atât de multe tehnici și variante, încât am putea scrie un articol.. nesfârșit. În schimb, vom încerca să ne concentrăm pe semnele generale distinctive în construcţia cămășilor de calitate. Desigur, etichetele Ready-to-Wear oferă o manoperă de fabricaţie mare și, dacă aveţi o înfăţișare standard, vi se pot stabili toate detaliile. Foto – arhiva The Gentleman’s Journal.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons