Top
STYLE

SEAN CONNOLLY AT DUBAI OPERA

Sean Connolly at Dubai Opera

Un local conceput în simbioză cu lumea marină, o operă de artă inspirată de creaturile marine în interiorul “Sean Connolly at Dubai Opera” – un restaurant de top situat în cadrul Operei din Dubaim acesta purtând semnătura studioului Alexander & Co. (Sidney – Australia). Restaurantul și barul este situat pe acoperișul Operei din Dubai, un centru de arte proiectat să semene cu acoperișul înclinat al unei bărci tradiționale dhow.

Profitând de arhitectura clădirii, restaurantul cu o capacitate de trei sute cincizeci de persoane dispune de grădină și o curte exterioară, ceea ce oferă oaspeților impresionante priveliști asupra orașului, inclusiv spre spectaculoasa clădire Burj Khalifa. O grădină ce este utilizată pentru a crește diversele ingrediente pentru bucătăria condusă de Chef Sean Connolly, cunoscut pentru meniurile de inspirație oceanică din Australia și Noua Zeelandă. De altfel, implicarea lui a stat în spatele designului restaurantului, localul fiind denumit reprezentanții Alexander & Co. drept un “salon modernist subacvatic”. “Bistro-ul explorează culorile și tonurile mării, stridiile, stâncile și linia coastei”, explică un reprezentant al studioului de design – acesta finalizând proiectul în parteneriat cu biroul de arhitectură “Tribe Studio”. Deși o mare parte din locație este de tip open-space, restaurantul se bucură de materiale și finisaje de calitate. Spațiile includ barurile “Raw and Fire”, o brasserie, un bar principal, un salon privat și un bar exterior. “Proiectul este unul ambițios și foarte mare”, a declarat un reprezentant al studioului Alexander & Co. “AND-ul de design a fost dezvoltat din ceea ce a fost inițial o inspirație Tasmaniană – robustă, uzată și decolorată”. Cu toate acestea, inițiatorii acestui proiect au reușit să transforme restaurantul, locația devenind una rafinată și delicată. Echipa care a lucrat în cadrul acestui proiect a fost influențată de diverse clădiri ridicate în cursul secolului XX, precum liniile curbe întâlnite la acoperișul din beton al terminalului TWA din cadrul aeroportului JFK din New York sau geometria în formă de scoică a Operei din Sidney. “Fiecare element de design din cadrul locației explorează idei inspirate de mare, de la stridii (cu suprafețe senzuale interioare și texturate la exterior) și până la tonurile oceanice și culorile întâlnite la corali și perle”, explică inițiatorii acestui proiect.

De exemplu, designerii au folosit o combinație de plăci mate și lucioase pentru tavanul restaurantului – evocând astfel strălucirea scoicilor de stridii – în timp ce banchetele din marmură gri cu tapițeria din piele roz a “Pearl Bar” sunt inspirate de contrastele delicate ale coralilor și creaturilor marine.”Pearl Bar”, care funcționează ca un cocktail bar central, este realizat cu materiale ce include pielea în nuanțe de gri, lemnul de nuc și marmura galbenă, în timp ce decorul barurilor “Raw and Fire” sunt influențate de marginile înnegrite ale scoicilor. De asemenea, domnul Jaqui Fink a realizat o lucrare de artă personalizată din lână merinos, aceasta având o înălțime de șase metri și o temă ce reprezintă tentaculele unei creaturi marine. Între timp, artistul Tracey Deep (originar din Sidney) – cunoscut pentru aranjamentele sale florale – a creat trei sculpturi ce au la bază flora oceanului. Totodată, un covor din lână – în nuanțe de albastru – a fost proiectat pentru a aduce aminte de apele oceanului, în timp ce clasicul sistem de iluminare “Serge Mouille” a fost realizat din aluminiu și alamă, ca o referință la clădirile ridicate pe parcursul secolului XX. Spațiile interioare se prezintă cu piese de mobilier din secolul XX – în tonuri verzi, gri, albastre și albe – în combinații cu lemnul de nuc. “Sean Connolly at Dubai opera este centrat pe inovații, restaurantul constituind ambinatia noastră de a îmbina materiale inexpresive într-un mod care să le poată oferi respect istoric și valoare arhitecturală”, a concluzionat echipa de arhitecți implicată în acest proiect. În încheiere, mai trebuie menționat și faptul că studioul Alexander & Co. este nominalizat pentru “Designer of the year” – în cadrul premiilor oferite de Dezeen.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons