Top
STORIES

REDESCOPERĂ ROMA CU HOTEL VILÒN

Găzduit de o clădire ce a aparținut odinioară familiei Borghese, hotelul de tip boutique captează fără îndoială senzualitatea Cetății Eterne. Înconjurată de unele dintre cele mai înguste străduțe din oraș, ce coboară molcom spre Tibru, noul Hotel Vilòn este o proprietate ce își arată cu desăvârșire apartenența la unul dintre cele mai vechi orașe ale lumii. O reședință ce a aparținut uneia dintre cele mai puternice familii romane, clădirea fiind în patrimoniul acesteia vreme de peste două sute de ani, istoria sa fiind strâns legată de cea a orașului.

Redeschis la începutul acestei luni, hotelul este parte a Small Luxury Hotels of the World, el oferind oaspeților doar optesprezece camere și apartamente cu superbe priveliști către grădinile private ale Palazzo Borghese, o viziune destul de rară și căutată de milioanele de turiști ce ajung an de an în Italia. În interior, reședința, ce a fost recent incredințată unor călugărițe franceze, a fost transformat de scenograful roman Paolo Bonfini. Fundalul imaginat de Bonfini redă strălucirea de odinioară a fiecărei camere – toate fiind atent amenajate pentru a surprinde atmosfera misterioasă și plină de viață a Romei. Regăsindu-și inspirația în designul Art Deco și în cel al ailor ’50 și ’60, Bonfini a decorat fiecare cameră cu un “amestec” senzorial de tonuri pastel și neutre, punctându-le cu ornamente în nuanțe de negru și accente strălucitoare. O notă aparte a acestor camere o reprezintă lucrările artistului botanic englez – Robert John Thornton – acestea ornând pereții fiecărei camere cu romantismul grădinilor de altădată.

La parter, oaspeții se vor bucura de relaxarea tipic italiană, având posibilitatea de a servi aici un prânz clasic roman, un vin de calitate în cadrul micuțului bistro sau o espresso tare în salonul de zi. De asemeni, cei care trec pragul hotelului se pot bucura de aer curat în mijlocul Cetății Eterne – la câțiva pași de atracții precum Piazza di Spagna, Villa Medici sau Castel Șanț’Angelo. De asemenea, unele dintre cele mai bune magazine ale orașului sunt în apropiere, oaspeții putând petrece după-amiaza printre cele mai renumite boutique-uri sau ateliere ale unor croitori renumiți, Via dei Condotti regăsindu-se la o distanță de doar câteva minute de hotel. Când vine vorba de orașele pe care dorim să le vizităm, alegerea unui hotel poate însemna să te simți “acasă”, însă, întotdeauna când alegi o nouă destinație, aceasta poate fi o experiență mai mult decât plăcută. Hotelul Vilòn poate fi o astfel de alegere, printre nenumăratele hoteluri de lux din Roma, micuța reședință oferind experiențe culinare și de relaxare de un rafinament sinonim cu eleganța vechilor familii nobiliare. Mai multe detalii aici (www.hotelvilon.com).

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons