Top
STYLE

PRIMA CLĂDIRE MINI LIVING LA SHANGHAI

Pe măsură ce urbanizarea continuă să-şi atingă ritmul, spaţiile atractive de locuit din oraşele mari devin din ce în ce mai rare. Într-adevăr, mai mulţi oameni trăiesc pe o amprentă în scădere. Prin MINI LIVING, MINI are deja o tradiţie în explorarea problemelor marilor aglomeraţii urbane. După o serie de experimente de design, creează acum primul proiect de locuinţă comună în China. MINI colaborează cu dezvoltatorul chinez Nova Property Investment Co. pentru a transforma un complex industrial neutilizat din districtul Jing’An al Shanghai într-o iniţiativă de locuinţă comună multistratificată, alcătuită din apartamente, spaţii de lucru şi spaţii culturale/de agrement. Lucrările de transformare sunt programate să înceapă înainte de sfârşitul acestui an.

Lansat în 2016, MINI LIVING a explorat noi tipuri de concepte de locuit care caută să maximizeze calitatea vieţii în spaţii minime – toate în conformitate cu motto-ul mărcii: utilizare creativă a spaţiului. Proiectul din Shanghai înseamnă că MINI translatează în premieră ideea conceptului, încapsulată de instalaţiile anterioare, într-un proiect real de clădire. O fostă vopsitorie va fi transformată într-un hotspot urban cu spaţiu generos de lucru, interacţiune şi locuit. Aici, MINI LIVING va oferi apartamente, spaţii de lucru ce pot fi rezervate şi servicii, cum ar fi automobile pentru utilizare în comun, ca parte a unui concept care să permită flexibilitate personală maximă şi utilizare optimă a spaţiului. Ideea MINI LIVING –  vom obţine mai mult atunci când împărţim – se aplică nu numai locuitorilor clădirii, ci şi celor ai oraşului ca ansamblu. Într-adevăr, anumite părţi ale complexului MINI LIVING vor fi accesibile publicului larg. “MINI a fost întotdeauna un brand urban. Nu numai că simte pulsul oraşului, ci şi injectează acel puls cu energie suplimentară”, explică Peter Schwarzenbauer, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru MINI, Rolls-Royce, BMW Motorrad, Experienţa Clienţilor şi Inovaţie Digitală în Afaceri BMW Group. “De asemenea, la MINI suntem bine familiarizaţi cu utilizarea inteligentă a spaţiului; în 1959, clasicul Mini a maximizat experienţa disponibilă într-o amprentă foarte mică. MINI LIVING duce aceste cunoştinţele din automobilele pe care le conducem în locurile în care trăim. Reconsiderăm ideea spaţiului de locuit în oraş şi dezvoltăm concepte atrăgătoare, orientate spre nevoi. Obiectivul nostru este să oferim o calitate extrem de ridicată a vieţii într-o zonă extrem de redusă.” Peter Schwarzenbauer a semnat contractul cu Nova Property la evenimentul MINI’s Urban Matters de la Shanghai, la începutul lunii noiembrie.

Proiectul MINI LIVING din Shanghai se bazează pe un concept inovator de locuinţă comună. Într-o zonă în dezvoltare a districtului bine dezvoltat Jing’An din centrul oraşului, un grup de şase clădiri va fi transformat într-un cartier urban vibrant. MINI LIVING va deveni o casă pentru persoane singure, colocatari şi familii pe termen scurt, mediu şi extins. Designul şi, prin urmare, caracterul interior al apartamentelor este internaţional, modern şi simplu şi face referire la istoria oraşului Shanghai. Cu toate acestea, să locuieşti într-un apartament care ocupă doar o suprafaţă mică nu înseamnă în niciun caz un confort redus. Orice lucru care nu se încadrează în interiorul apartamentelor (activităţi sau obiecte) poate fi găzduit în spaţiile adiacente. MINI LIVING oferă spaţiu şi pentru a experimenta ceea ce înseamnă comunitatea. Foaierurile de dimensiuni mari oferă un loc excelent pentru a petrece timpul, în timp ce zonele expoziţionale şi o piaţă alimentară invită spre o privire mai atentă. Facilităţile disponibile includ, de asemenea, grădini, locuri de joacă, magazine şi restaurante, în care vor fi binevenite şi persoanele care locuiesc în alte zone din Shanghai. MINI LIVING doreşte să promoveze interacţiunea socială, nu numai printre locuitorii săi, ci şi cu oamenii din alte părţi ale oraşului. La urma urmei, unul dintre obiectivele principale ale MINI LIVING este de reuni oamenii şi de a încuraja experienţele comune. “Prin MINI LIVING căutăm să creăm o alternativă veritabilă în cadrul pieţei de închirieri a oraşelor mari”, spune Esther Bahne, director MINI pentru Strategie de Brand şi Inovaţia Afacerii. “Oferim un loc care se poate adapta locuitorilor săi, este flexibil şi permite spaţiului să respire. MINI LIVING oferă locuitorilor intimitatea lor, dar le permite şi să interacţioneze cu o varietate de oameni diferiţi. Iar aceşti primi paşi se fac într-un oraş nou, mult mai omogen. Ideea este că locuitorii noştri se simt aici ca acasă.” În plus faţă de spaţiul propriu-zis, proiectul cuprinde şi servicii suplimentare care pot fi accesate digital. De exemplu, rezidenţii pot rezerva restaurante, curăţarea camerelor şi servicii, pot comandă hrană şi pot închiria opţiuni de mobilitate. Astfel, MINI LIVING nu numai că demonstrează modul în care spaţiul poate fi utilizat într-un mod inteligent, ci oferă şi posibilităţi de personalizare şi o gamă largă de servicii digitale. Mai multe detalii aici (www.mini.com).

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons