Top
ESSENCES

PECORINO TOSCANO DOP PROASPATĂ

Pecorino Toscano DOP

“Maiestatea Sa” Pecorino Toscano DOP este o brânză proaspătă, produsă exclusiv din lapte de oaie ce  provine din pășunile Toscanei și zonele învecinate, conform normelor de producție locale. Bogată în tradiție, brânza este renumită în întreaga lume pentru aroma sa proaspătă și delicată. Sub crusta galben-deschisă regăsim un produs încântător, ce prezintă o aromă dulce și lăptoasă, notele de degustare evoluând pe parcursul maturării către o aromă mai intensă și structurată, oferind celui care o degustă o complexitate surprinzătoare.

În ce privește caracteristitcile sale, Pecorino Toscano DOP proaspătă se prezintă cu o consistentă moale, pentru maturare fiind necesară douăzeci de zile (de obicei se prelungește până la patruzeci și cinci sau șaizeci de zile) și o greutate de aproximativ două kilograme. Produsă sub forma unei roți, Pecorino Toscano DOP oferă pe una dintre laterale marca producătorului, indicând aici și denumirile de origine protejată (DOP) marcate cu cerneală. Brânza are o crustă galbenă, uniformă, netedă și moale. Pasta este de culoare alb/galbenă și se prezintă cu mici orificii neregulate, bine distribuite pe toată suprafața produsului. Aroma este bine percepută, delicată și cu un gust de unt și fân. O aromă care este imediat percepută de cel care o gustă, dulce și extrem de curată. Pasta este moale la atingere, nefiind uscată și nu se lipește pe degete, în timpul degustării ea fiind ușor elastică, parțial consistentă, fără a fi (prea) aspră.

În ce privește modul de servire, trebuie spus că această brânză este potrivită pentru tinerii consumatori și pentru cei care iubesc aromele delicate. Gustoasă, produsul este o brânză de masă, cel care o consumă putând să se bucure în mai multe moduri de acest sortiment, amintind aici asocierile cu mierea, marmelada și fructele caramelizate. Totodată, brânza poate fi un ingredient potrivit pentru salate delicioase – cu adaos de ulei de măsline extra virgin. Atunci când se bucură de prospețime, brânza se bucură de semnătura laptelui de oaie ce este transformat – prin arta producției tradiționale – într-un produs delicat și rafinat, el fiind diferențiat de alte brânzeturi Pecorino (maturate și mult mai aromate). Vă invit să degustați aromele Toscanei, asocierea brânzei putând fi realizată cu un vin roșu (de preferat toscan), pâine tradițională și măsline. Mai multe detalii aici (www.pecorinotoscanodop.it).

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons