Top
WATCHES

OMEGA 1957 TRILOGY LIMITED EDITION

De-a lungul acelui an celebru, OMEGA a lansat trei ceasuri profesionale ce urmau să devină absolut clasice: Seamaster 300, Railmaster şi Speedmaster. Anul acesta a fost 1957. În 2017, OMEGA aduce un omagiu acestor trei capodopere mecanice, producând ediţii speciale aniversare de 60 de ani ale fiecărui model, care pot fi achiziţionate separat sau ca un trio frumos prezentat.

O tehnologie unică de scanare digitală, folosită de OMEGA pentru prima dată, a furnizat orologerului elveţian reprezentări precise ale ceasurilor originale. Aceste nepreţuite secţiuni transversale şi dimensiuni, împreună cu desenele modelelor originale, au servit ca şabloane de design pentru noile ceasuri, care, deşi uşor revizuite pentru secolul 21, rămân conforme cu spiritul anului 1957. Toate cele trei ceasuri sunt încastrate în oţel inoxidabil periat şi lustruit şi dispun de cadrane negre “tropicale”. Brăţările din oţel inoxidabil au fost actualizate pentru a fi mai rezistente şi au logo-ul OMEGA în stil retro pe încuietoare. Într-un semn ludic de respect al trecutului, toate logo-urile de pe ceasuri sunt într-un stil diferit. O referire la modul în care furnizorii din anii ’50 interpretau logo-ul OMEGA în felul lor propriu. Fiecare ceas este limitat la 3.557 de bucăţi şi este livrat în interiorul unei cutii de prezentare inspirate de ambalajul original din 1957, până la Seahorse-ul de pe capac, un logo retro şi o căptuşeală roşie. Cutia de prezentare conţine două curele de rezervă, de piele şi NATO, precum şi o unealtă pentru a le schimba.

The Seamaster 300 – 60 th Anniversary Limited Edition Master Chronometer 39 mm – Primul Seamaster 300 a fost extrem de căutat, nu numai datorită rezistenţei sale excelente la apă, ci şi a cadranului său negru, a arătătorului său orar cu o săgeată largă, a unei lunete de scufundare bidirecţionale şi a indecşilor triunghiulari de oră încastraţi. Construit pentru scufundători şi aventurieri subacvatici, el a devenit rapid o icoană a inovaţiei şi a stilului. Modelul 2017, bazat pe modelul CK2913, are o lunetă neagră din aluminiu şi păstrează semnul original de Naiadă pe coroană, care în ’57 a fost un semn al rezistenţei excelente la apă a ceasului. Seahorse-ul pe carcasa este desenat la fel ca in 1957. Ceasul este alimentat de OMEGA Master Chronometer calibre 8806 si vine cu o garantie de 4 ani.

The Railmaster 60 th Anniversary Limited Edition Master Chronometer 38 mm – Din punctul de vedere al designului, Railmaster a fost conceput pentru ceea ce reprezenta. Era un ceas simplu, practic, totuşi subtil, făcut pentru a fi purtat la lucru. Ceasul anti-magnetic cu carcasă dublă a fost conceput special pentru oameni de ştiinţă, tehnicieni sau oricine a lucrat în câmpuri magnetice. Stilul nepretenţios al originalului a fost transferat spre modelul 2017, deşi indecşii vintage sunt uşor adânciţi pentru a permite o iluminare mai puternică prin umplere cu Super-LumiNova. Ceasul este alimentat de calibrul OMEGA Master Chronometer 8806, care poate rezista la câmpuri magnetice de până la 15.000 gauss şi are o garanţie de 4 ani.

The Speedmaster 60 th Anniversary Limited Edition 38.6 mm – Originalul Speedmaster, numit ” Broad Arrow ” datorită arătătoarelor sale distinctive, nu a fost doar primul Speedmaster, ci şi primul ceas de mână cronograf din lume, cu scala tahimetrului pe lunetă, spre deosebire de cea imprimată pe cadran – o caracteristică concepută în beneficiul piloţilor de maşini de curse. Pe noul model, fontul a fost redesenat pentru a se potrivi cu scara tahimetrului original din ’57. Inima ce bate a ceasului este calibrul 1861 al lui OMEGA.

Cutia de prezentare TRILOGY, cu adevărat colecționabi – Pentru acei entuziaşti care nu se mulţumesc doar cu achiziţionarea uneia dintre reeditările din 1957, OMEGA a creat o cutie de prezentare Trilogy foarte specială, care conţine toate cele trei ceasuri. Cutia exterioară, din lemn de stejar elveţian, are o gravură a lui Seahorse din 1957 pe capac şi o placă frontală gravată cu “Trilogy 60th Anniversary, 001/557”. Deschiderea capacului dezvăluie o cutie mai mică, inspirată de versiunea din 1957, care conţine toate cele trei ceasuri, identice în stil şi tehnologie cu piesele individuale, dar marcate în mod unic. Fiecare cadran este imprimat cu TRILOGY şi numărul ediţiei limitate, iar fiecare capac de închidere este gravat cu “LIMITED TO 557 TIMEPIECES”. Cutia mai mare cuprinde şi o rolă din piele, cu trei curele de piele şi NATO de rezervă, precum şi un instrument de schimbare a arcului din lemn (plus tubul cu arcuri suplimentare). OMEGA înţelege că ceea ce este rar este preţios pentru colectorul cu adevărat pasionat, cutia specială de prezentare TRILOGY fiind limitată la doar 557 de piese. Marca OMEGA este disponibilă în cadrul Galt Orologerie.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons