Top

Săptămâna trecută vă aduceam la cunoștiință (pe pagina Premium Bulletin) un articol despre noul lux și problemele pe care acesta le poate crea segmentului de băuturi spirtoase. În cadrul acestui articol menționam inaugurarea unui magazin dedicat consumului (legal) al canabisului și produselor derivate. Ei bine, în interiorul „The High End” – operat de Barneys New York în Beverly Hills – diferite sortimente de canabis pot fi achiziționate alături de produse destinate segmentului wellness.

CBD

Cu toate că acest produs a fost legalizat în Statele Unite (și alte 34 de state), canabisul nu poate fi achiziționat direct din magazin, clienții putând lansa o comandă de livrare la partenerul Barneys – Beboe – un business fondat de artistul Scott Campbell. Un alt exemplu îl regăsim în Manhattan, acolo unde Higher Standards – situat în celebra Chelsea Market – aplică o strategie comercială similară, derivatele din canabis fiind vândute într-un cadru relaxant, în timp ce plata se realizează discret cu cardul de credit. Așadar, ținând cont de epoca în care trăim, trebuie să vă întâmpinăm cu urarea – Bine ați venit în noua lume a canabisului de lux! Conform mediei de peste ocean, în acest moment utilizarea recreațională a acestui produs este legală în zece state federale – plus Washington DC și Canada – compania de cercetare de piață BDS Analytics estimând că produsele legale din canabis au reprezentat în cursul anului trecut vânzări globale de aproximativ 12,2 miliarde dolari, printre punctele de vânzare regăsind magazine specializate, restaurante, cafenele și, poate surprinzător pentru dumneavoastră, devoltatori imobiliari. De asemenea, în Los Angeles există o clădire privată – denumită Mota (cuvântul desemnând „iarbă” în argoul spaniol), clubul fiind inaugurat într-o clădire istorică și completat de un Spa, restaurant, cafenea și o grădină de tip lounge.

CBD

În imediata apropiere de West Hollywood, producătorul Lowell Herb Co. v-a inaugura în cursul acestei veri una dintre primele locații dedicate consumului de canabis – ingredientul fiind regăsit în diferitele meniuri sau deserturi servite aici. O problemă ridicată peste ocean, odată cu liberalizarea acestui produs, o reprezintă denumirea sau denumirile pe care urmează să le poarte. Astfel, luând ca exemplu industria vinicolă, California Department of Food and Agriculture (organismul care reglementează piața alimentară din statul federal) analizează implementarea unui sistem de denumiri și reguli oficiale pentru regiunile de producție și soiurile de canabis care cresc aici. O modalitate de dezvoltare a pieței o prezintă dezvoltatorul și designerul Ramtin Ray Nosrati, în acest moment fiind în construcție cinci „cannabis mansions” în Los Angeles – cu o investiție de aproximativ 30 milioane dolari fiecare. Comparate cu spațiile obișnuite, aceste „case” vor dispune de o grădină interioară (în spatele unui perete din sticlă) și de un grădinar – serviciul lui fiind inclus în preț – acesta având misunea de a cultiva și recolta planta de canabis și legumele necesare în prepararea diferitelor meniuri. În fine, trebuie să vă menționăm că în România consumul canabisului este interzis prin lege, legislația națională și europeană considerând acest produs un drog de mare risc. Sursă articol – Robb Report/Barneys New York/Higher Standards.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons