Top
WRITING

MYSTICUM, NOUA COLECȚIE MONTEGRAPPA

Montegrappa a inaugurat o nouă serie de instrumente de scris, denumită Mysticum, colecţia prezentând o serie de personalităţi ce au întruchipat lumea metafizică şi misterele ei.

Astfel, Mysticum îi celebrează pe cei care au ocupat spaţiile dintre cunoscut şi necunoscut. Evident, prima figura controversată a acestei colecţii – cel care încapsulează un amestec de noţiuni despre ermetism, alchimie, Kabbalah şi francmasonerie – este legendarul Conte Cagliostro. Instrumentul de scris transmite din tainele ocultismului, The Cagliostro Pen fiind decorat cu imagini asociate diferitelor arte mistice. Clipul instrumentului de scris este realizat prin tehnica turnării în ceară şi reprezintă Caduceul (semn prezent în mitologia ezoterică greco-egipteană) şi simboluluri derivate din sigiliul personal al lui Cagliostro. Capacul şi corpul instrumentului de scris sunt realizate din argint sau aur, fiind tăiate prin micro-frezare. Printre simbolurile prezente se regăsesc “ochiul din piramidă” – un simbol asociat cu Illuminati – compasul şi busola francmasoneriei şi grila care reprezintă Arborele Vieţii în Kabbalah. Numerologia defineşte Kabbalah şi constituie un element critic în lumea ocultismului.

Așadar, fiecare dintre instrumentele de scris ale colecţiei sunt numerotate în serie. O colecţie ce include două sute optzeci şi nouă de instrumente de scris din argint şi două sute optzeci şi nouă de pixuri din argint (acesta fiind numărul Lojei masonice din Londra – aflată pe strada Gerrard Street la numărul 289, în Soho), un număr ce reprezintă loja unde contele a fost admis. De asemenea, colecţia mai prezintă douăzeci şi două de instrumente de scris sculptate în aur masiv de 18 carate, acest număr reprezentând cele douăzeci şi două de Cărări ale Vieţii, alături de zece pixuri din aur masiv de 18 carate – în conformitate cu cele zece Sephitoth aflate pe Pomul Vieţii. Pentru mai multe detalii asupra acestei colecţii, vă invităm să accesaţi pagina reprezentantului oficial din România (www.luxurygs.ro).

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons