Top
WATCHES

MODELE NOI ÎN COLECŢIA HISTORIQUES

Recent, Manufactura Vacheron Constantin a ales legendarele saloane ale Hôtel de Crillon pentru o previzualizare internaţională – clienţi şi presă – a celor mai noi modele din colecţia Historiques. Întruchipând esenţa anilor 1920 şi creativitatea anilor 1940, modelele Historiques Triple Calendrier 1948 şi 1942, împreună cu American 1921 – 36,5 mm, nu puteau să beneficieze de un loc de prezentare mai bun decât hotelul aflat în apropiere de Place de Concorde, atmosfera fiind una specifică, stilul neo-retro fiind acompaniat de un fundal de muzică de jazz; un mix realizat de unii dintre maeştrii artei din Hôtel de Crillon, aici fiind dispuse mese de degustare ale unora dintre cele mai fine băuturi, mese de blackjack şi ruletă.

Printre punctele principale ale evenimentului, am regăsit o demonstraţie despre cum se construieşte un mecanism de ceas, alături de o cabină foto care a permis oaspeţilor să se imortalizeze cu noile creaţii ale colecţiei Historiques. Un dandy şi femei îmbrăcate chic, specifice epocii “Roaring Twenties” – perioadă marcată de dinamism social, artistic şi cultural – oferă posibilitatea unui ceas Historiques American 1921 – 36.5 mm să întrepătrundă spiritul epocii cu standardele tehnice înalte oferite de Vacheron Constantin. Reinterpretat într-o versiune cu diamentrul de 36,5 mm, acest ceas emblematic “radiază” un stil cât se poate de elegant. Un ceas realizat din aur roz de 18K 5N, cu un mod de afişare distinct, Historiques American 1921 rămânând totuşi fidel elementelor estetice originale.

Classic şi totuşi subtil… Cele două modele Historique Triple Calendar reînvie o complicaţie şi un stil al anilor 1940, calendarul, carcasa rotundă şi cadranul realizat în două tonalităţi de culoare, alături de un mecanism de întoarcere manual, sunt caracteristici păstrate la noile ceasuri Triple Calendrier 1942 şi Triple Calendrier 1948. Mai multe detalii aici (vacheron-constantin.com).

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons