Top
STYLE

MINI LIVING URBAN CABIN CONCEPT

În cadrul Festivalului de Design de la Los Angeles, care are loc în perioada 7-10 iunie 2018, MINI a prezentat MINI LIVING Urban Cabin în Los Angeles. Conceptul de microapartament a fost dezvoltat într-un spaţiu de mansardă neutilizat din zona centrală a Los Angeles în colaborare cu duoul de arhitecţi locali FreelandBuck.

Urban Cabin în Los Angeles este a treia interpretare a conceptului dezvoltat de MINI LIVING în cursul anului trecut; vor fi cinci în total. Urban Cabin oferă spaţiu de locuit temporar cu un grad ridicat de flexibilitate şi o multitudine de posibilităţi – pe o suprafaţă de doar 15 metri pătraţi. Un accent deosebit al designului este identitatea locală şi culturală a locaţiei în care este prezentat proiectul. După Londra, New York City şi acum Los Angeles, există planuri de a implementa proiectul la Beijing şi Tokyo în cea de-a doua jumătate a anului. Urmărind acest concept, MINI face primul pas spre o reţea globală de soluţii creative de apartamente, în care ideea este de a-i face pe locuitori să se simtă ca acasă, indiferent de oraşul în care locuiesc. “Lucrăm la propria noastră interpretare foarte diferită de convieţuire. Obiectivul nostru este de a permite un veritabil sentiment de comunitate, de a deschide uşile şi de a crea spaţiu public”, explică Esther Bahne, director de strategie şi inovaţie MINI. “Instalaţiile noastre şi formatele vizionare încearcă să exploreze o gamă largă de posibilităţi în utilizarea creativă a spaţiului, iar acum punem în practică ceea ce am învăţat sub forma unor proiecte de construcţie în viaţa reală. La Shanghai lucrăm în prezent la primul nostru hub cu mai mult de 50 de apartamente, care au spaţiu comun şi public: acesta se va deschide în luna aprilie a anului viitor.” Urban Cabins anticipează spaţiile de locuit MINI LIVING din viaţa reală în termeni de concepţie şi design.

Spaţiu mare. Amprentă mică – MINI LIVING Urban Cabins oferă o calitate cât mai bună a vieţii într-un spaţiu mic. Ele sunt alcătuite din trei elemente formale. Cele două module exterioare sunt zona de locuit şi de dormit, pe o parte, şi baia şi bucătăria, pe de altă parte; aceste două elemente sunt proiectate de echipa MINI LIVING. Partea a treia – un spaţiu experimental cu caracterul unei instalaţii – este definită de MINI ca un spaţiu gol şi, pentru fiecare cabină, un birou local de arhitectură este invitat să îl completeze. Tema selectată trebuie să fie întotdeauna relevantă pentru locaţia respectivă. Cele două zone de locuit au o faţadă metalică perforată în exterior. Transparenţa, iluminarea, impresia spaţială şi caracterul se schimbă pe parcursul zilei. În interior, aspectul este creat prin combinarea lemnului cu materiale surprinzătoare şi moderne. “Utilizarea creativă a spaţiului” – principiu fundamental MINI – se reflectă până la ultimul detaliu în soluţiilor inteligente de economisire a spaţiului: mecanismele de împingere, pliere, rotire şi rabatare permit diferite scenarii de utilizare pentru zi şi noapte. Hublourile, ferestrele şi rafturile rabatabile permit, de asemenea, rezidenţilor să utilizeze flexibil spaţiul privat şi comun: Urban Cabins se deschid spre exterior – unul dintre principiile fundamentale ale MINI LIVING. Abordarea nu numai că urmăreşte să abordeze spaţiului de locuit disponibil care se diminuează permanet, alături de creşterea preţurilor şi scăderea calităţii vieţii pe care aceasta o implică, dar oferă şi un răspund la pierderea identităţii şi a variaţiei culturale.

Experienţa Los Angeles – Locuitorii din Los Angeles acordă o mare importanţă conectării la mediul natural. MINI LIVING Cabana Urbană din Los Angeles se adresează acestei situaţii într-o zonă centrală, oferind o oază urbană. În spaţiul experimental al „cabinei”, duoul de arhitecţi FreelandBuck din Los Angeles a creat o grădină suspendată, împreună cu zone perforate, pentru a lăsa aerul şi lumina să pătrundă în interior. De asemenea, cei doi arhitecţi au proiectat două cuburi imbricate care produc un efect vizual caleidoscopic. Rezultatul este o interacţiune ambientală între refracţia luminii şi iluzia vizuală – un fel de „trompe l’oeil”. Grădina suspendată în afară, combinată cu acest joc sugestiv de lumină, transmite vizitatorilor senzaţia de a fi în mediul rural – chiar dacă sunt în mijlocul oraşului.

Privind înainte – După MINI LIVING Urban Cabins de la Londra, New York şi acum LA, în acest an sunt planificate escale suplimentare ale acestui concept. Următoarele vor fi la House Vision din Beijing şi Design Art din Tokyo. În ambele cazuri, arhitecţii locali vor contribui prin perspectiva lor individuală. Cele cinci Urban Cabins oferă o avanpremieră a diferitelor funcţii şi spaţii din clădirea MINI LIVING, primul proiect  din China, care urmează să se deschidă la Shanghai în 2019. Împreună, acestea formează un ansamblu global al iniţiativelor MINI LIVING care cartografiază o potenţială cale spre viitorul vieţii urbane. mai multe detalii aici (www.mini.ro).

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons