Top
STORIES

MILANO-SANREMO: A MATTER OF STYLE

pirelli

Cu al său Porsche 356 echipat cu pneuri Pirelli Collezione, Paolo Zegna este unul dintre principalii participanți la Coppa Milano-Sanremo. “Autovehicule și modă, secretul fiind acela de a uni tradiția și inovația”. Există elegantă, există adrenalină, există sunetul motoarelor și stilul clasic. Acesta este motivul pentru care Paolo Zegna a decis să participe personal la Coppa Milano-Sanremo 2018, care, în perioada 22 – 24 martie, a găzduit peste șaptezeci de autovehicule construite între anii 1906 – 1976.

pirelli

O cursă desfășurată pe o lungime de peste șase sute de kilometri, pe unele dintre drumurile cele mai pitorești ale peninsulei italice. Ca participant la această cursă, președintele Gruppo Zegna s-a aflat la volanul modelului Porsche 356 Speedster (din 1957), comemorând astfel cea de-a zecea participare în cadrul celei mai vechi curse automobilistice din Italia (începută în anul 1906), o cursă ce a avut drept partener principal compania Pirelli. Pasiunea lui Paolo Zegna pentru autoturisme face parte din patrimoniul familiei sale: “Noi, cei din familia Zegna, suntem moștenitorii unei tradiții entuziaste Lancia. Stilul și calitatea au fost ani la rând piatra de temelie a legăturii dintre Lancia și Zegna, interioarele multor automobile fiind realizate de “materialele Ermenegildo Zegna”, astăzi acestea constituind o necesitate pentru iubitorii autoturismelor de epocă”. De la materialele create pentru Lancia și până la cele produse pentru Maserati, legătura dintre compania Biella și lumea automobilelor nu a fost niciodată întreruptă. Cu toate acestea, dincolo de această tradiție antreprenorială, Paolo Zegna a creat o relație personală cu mașinile, “O relație creată cu ajutorul mirosului de benzină, pulsul motoarelor puternice, a curselor și legenda unor campioni precum Sandro Munari. Practic, eu și vărul meu – Gildo – am crescut cu filozofia Lancia în vene și nu pot nega faptul că, atunci când învățam să conduc, visam la o carieră în sporturile cu motor, cu toate că părinții noștri ne avertizau în mod justificat să le evităm”.

Dar, de-a lungul timpului, președintele Gruppo Zegna a descoperit plăcerea studiilor de fiabilitate. “Este un alt mod de a participa la curse, mai potrivit pentru cei din grupa mea de vârstă”, declară zâmbind domnul Paolo Zegna… “pentru că încercările de fiabilitate a acestor autoturisme oferă entuziaștilor șansa de a aprecia peisajele și de a intra în contact direct cu natura”, adaugă dânsul. Deși nevoia de a accelera și a simți adrenalina încă este puternică. “Acum pot concura la volanul propriei mele mașini, faptul că-mi pot conduce mașina visurilor mele fiind o premieră pentru mine”. De altfel, Paolo Zegna nu ezită să menționeze despre mașina sa că, “aceasta reprezintă o combinație între performanță, stil și inovație, totul fuzionând cu clasicismul”. O filozofie îmbrățișată de anvelopele Pirelli Collezione, modelul Porsche 356 – condus de Paolo Zegna – fiind echipat pe parcursul celor trei zile ale competiei cu aceste anvelope, în special în prima parte a evenimentului comemorativ – Trofeo Superclassica Aci. “Această asociere este un concept care stă la baza excelenței italiene în domeniul contrucției de autovehicule”, explică domnul Zegna. “Grupul nostru, la fel și Pirelli, a fost un jucător activ în istoria industrială italiană – ceea ce este și astăzi – în primul rând pentru că ne-am concentrat pe calitate, pe creșterea competitivității, pe interpretarea gusturilor și pe încercarea constantă de a crește inovarea”. Această interpretare ar putea fi denumită chiar “Arta croitoriei 4.0”. “Clientul de astăzi cere tangibilitate, acordând o atenție sporită substanței și, în același timp, detaliului. Dar, mai mult decât atât, valoarea adăugată pe care o pot oferi mărci precum Zegna sau Pirelli este tradiția. Un fel de carte de vizită pentru produsele italiene din întreaga lume”. Ca un omagiu adus excelenței italiene, cursa desfășurată săptămâna trecută (Coppa Milano-Sanremo) a urmat un traseu ce a inclus Monza, trecând prin Milano (pe Via Montenapoleone), continuând la umbra Duomo di Milano și apoi în Piazza Castello, punctul unde automobilele participante au fost prezentate publicului. “În acest mod, orașul Milano își recâștigă din noul rolul central în lumea automobilelor”, comentează domnul Paolo Zegna. “Milano este punctul central al excelenței în domeniul manufacturii din Italia și a sistemului său antreprenorial, cursa fiind un mijloc important pentru transmiterea acestui mesaj. Din punctul meu de vedere, aceste trăsături mă fac să îmi doresc să fiu parte activă a acestui eveniment”, încheie domnul Paolo Zegna. Mai multe detalii aici (www.milano-sanremo.it).

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons