Top
Metaxa - Don’t Drink It, Explore It

Grecia, tărâmul zeilor și al mitologiei, al spiritualității și democrației. Și, nu-i așa, cum altfel puteau fi îmbunați zeii, dacă nu cu cel mai faimos elixir? Iar pentru cei care doresc să simtă Grecia, ce băutură poate reprezenta mai bine acest spirit? Metaxa, nu doar o băutură, ci o călătorie spre inima uneia dintre țările cu oameni legendari. Legende ce au perpetuat acest spirit al căutărilor și explorării până în zilele noastre, modernitatea nereușind să știrbească din pasiunea și dăruirea cu care este pusă în practică viziunea lui Spyros Metaxa. Creat în urmă cu 130 de ani, Metaxa oferă un gust imposibil de confundat, Spyros Metaxa reușind să creeze o băutură unică, cu gust bogat, pregnant și totuși fin, cu ingrediente pe care doar Grecia le putea oferi.

Metaxa - Don’t Drink It, Explore It

Inițial a fost comparată cu un brandy, Metaxa fiind imposibil de comparat, și asta pentru că rețeta originală face ca Metaxa să te poarte într-o călătorie unică. O călătorie începută de viziunea lui Spyros Metaxa, un personaj dornic să-și potolească setea de cunoaștere. Iar cum fiecare aromă provine dintr-un loc special, fiecare oferind câte un strop din inspirația zeilor, acestea au transformat băutura într-o călătorie senzorială. Iar un astfel de loc îl regăsim în Samos, o insulă recunoscută pentru producția unora dintre cele mai aromate vinuri din lume. Cu un gust aparte, Metaxa îți stimulează simțurile și îți trezește curiozitatea – este o activare a exploratorului ce trăiește în fiecare dintre noi. Astăzi, la 130 de ani de la înființare, Metaxa își continuă călătoria, alegând trei exploratori pentru a continua să-și spună povestea. Prin urmare, Mike Horn, Laura Bingham și Guillaume Néry au fost invitați să-și împărtășească experiențele remarcabile, personalități distincte ce împărtășesc viziunea Metaxa.

Mike Horn - Metaxa

Mike Horn este un om liber de constrângeri și un entuziast al explorărilor, care împinge abilitățile umane dincolo de limite. Printre performanțele sale se numără traversarea Antarcticii (în cea mai mare parte pe la Polul Sud și în timp record), fără sprijin și asistență în anul 2017. De asemenea, în anul 1997, el a parcurs înot fluviul Amazon, de la izvoare și până la gura de vărsare, de unul singur și fără asistență. Doi ani mai târziu, a reușit să prima circumnavigare a Pământului pe la Ecuator, fără mijloace motorizate. Astăzi, la vârstă de 51 de ani, Mike Horn continuă să exploreze lumea cu aceeași energie, urmându-și propria filozofie: „Îmi planific toate explorările astfel încât prin aceste experiențe să-mi lărgesc perspectivele asupra vieții și mă dedic traiului în libertate, în felul meu. Nimic nu mi se pare mai satisfăcător decât să-mi deschid imaginația, să descopăr lucruri noi și să traversez noi frontiere”. Iar asta conduce la o legătură firească cu Metaxa, țînând cont de de ideea unui spirit imposibil de încadrat într-o anumită categorie.

Laura Bingham - Metaxa

Laura Bingham – Explorator de la vârste fragede, Laura Bingham se descrie pe sine drept o “aventurieră înnăscută”. În urmă cu doi ani, ea a traversat America de Sud pe bicicletă, fără bani, iar în 2017 a parcurs Irlanda, însărcinată în luna a opta, în calitate de Ambasador al Children’s Air Ambulance, pentru a promova și susține activitatea acestei organizații. Laura Bingham canalizează un amestec de înțelepciune ce-i depășește vârsta, fiind gata oricând să exploreze. „Tot ceea ce faci în viață are mai multe dimensiuni, fiecare aventură are o lecție de dat, un aspect al vieții, ceva care așteaptă să fie explorat.” Iar apropierea de Metaxa izvorăște tocmai din bogăția aromelor și metamorfoza gustului, degustarea unei astfel de băuturi oferind o versatilitate de senzații noi, neașteptate, precum  simte în timpul călătoriilor sale.

Guillaume Néry - Metaxa

Guillaume Néry – Unul dintre cei mai importanți exploratori contemporani, prin scufundările la adâncimile cele mai mari ale oceanelor, Guillaume Néry încearcă să treacă dincolo de ideea de competiție și depășirea unor recorduri, scopul lui fiind de a obține rezultate pe termen lung. La numai 20 de ani, Guillaume a devenit cel mai tânăr detonator al recordului mondial pentru o scufundare liberă. În 2011 a devenit campion mondial la scufundare liberă AIDA în Kalamata, Grecia, cea mai bună înregistrare pesonală fiind scufundarea liberă constantă la -126 metri. “A explora înseamnă să fii capabil să treci dincolo de zona ta de confort și să te confrunți cu necunoscutul…”, explică acesta. De aici și aprecierea pentru o băutură precum Metaxa, pentru faptul că “este unică și că este obținută din ingrediente naturale ce-i asigură o dezvăluire discretă a aromelor.” mai multe detalii (www.metaxa.com).

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons