Top
STYLE

MEHRANGHAR FORT, CENTRU EXPOZIȚIONAL

Consecvenți misiunii noastre, aceea de a vă prezența cele mai bune produse și servicii, vom încerca prin materialul următor să vă supunem atenției modul inovator prin care o veche cetate (de secol XV) poate constitui o excelentă destinație de vacanță. Proiectat de Studio Lotus, Mehrangarh Fort din Jodhpur (India), este o veche cetate medievală – ridicată la 125 de metri deasupra Jodhpur – pe un deal stâncos.

Mehrangarh Fort

Fortul, proiectat ca un centru de vizitare și informațional, constituie o abordare mai degrabă „arhitecturală”, decât un sistem de clădiri, studioul (originar din New Dehli) dorind să intervină cât mai puțin asupra fortificației istorice. „Vechiul edificiu Mehrangarh și diversele sale facilități constituie un punct edilitar ce respectă mediul înconjurător, fiind totodată una dintre cele mai frumoase construcții din țară, o întruchipare a culturii și patrimoniului regiunii”, a menționat un reprezentant al studioului de arhitectură. „Este de la sine înțeles că, orice construcție adăugată trebuie să se integreze în structura celei vechi, intervenția noastră dorind să scoată maximul de profit din această fortăreață, în primul rând datorită tehnologiei moderne a construcțiilor, rezultatul fiind o construcție atemporală din punct de vedere istoric”.

„Centrul de vizitare Mehrangarh” va aduce în viața fortăreței o nouă eră, un coperiș modular din oțel urmând să acopere centrul fortului – el fiind pavat cu plăci din piatră naturală. Un centru expozițional, săli de seminar și spații comunitare au fost realizate în partea de nord-vest a fortului – oferind o splendidă panoramă spre Chokhelao Bagh. Pasajele interconectate vor conduce vizitatorii către centrul de informare, ele fiind umbrite de ecrane din piatră (cunoscute local sub numele de Jaalis) și diverse structuri din oțel. De altfel, „Studioul Lotus” a propus realizarea „Centrului de vizitatori Mehrangarh Fort” sub o formă modulară, ușor de construit cu materialele locale, permițând astfel adăugarea și reconfigurarea spațiilor în funcție de nevoile de moment. Așadar, dacă optați pentru o excursie în India, nu ratați o vizită în cadrul acestui sit istoric. Sursă informare – dezeen.com.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons