Top
STYLE

MATACHICA, EXPERIENȚĂ ÎN BELIZE

Matachica Resort & Spa

Canadienii Byron și Dexter Peart, fondatorii etichetei de modă WANT Les Essentiels, s-au abătut de la domeniul modei și au fondat un Spa-Resort în Belize. Astfel, ei au decis să revitalizeze Matachica – o stațiune redefinită drept „Belizean beach experience”. Pentru dezvoltarea acestui proiect, cei doi canadieni l-au angajat pe Daniel Lighter pentru a reimagina design-ul și experiența oaspeților ce vor trece pragul Matachica Resort & Spa din Belize – o micuță țară de pe coasta Americii Centrale.

Conform unei declarații oferite site-ul Dezeen, Byron și Dexter Peart au declarat că, „L-am rugat pe Daniel să enumere cuvintele-cheie pentru a-și descrie viziunea, iar el a răspuns: autentic, natural, uman”. Aceste cuvinte au constituit baza pentru limbajul vizual al mediului pe care ne-am propus să-l creăm la Matachica. Proiectarea resortului „cu scop” a luat formă prin sprijinirea meșteșugurilor artizanale locale și prin obiectele de interior unice, colecționabile. De altfel, proprietarii au intenționat să încorporeze frumusețea naturală a Ambergris Caye și caracterul său arhitectural. Matachica este alcătuită din treizeci de palapa (o construcție deschisă cu acoperiș din frunze de palmier) ce ocupă plajele de nisip de pe coasta estică. Fiecare structură se prezintă în nuanțe de culoare tropicale și dispun de hamace detașabile (în zona privată – frontală). Interioarele elegante au fost proiectate individual, cu tușe artizanale din lumea Americii Latine, așternuturile fiind furnizate de marca grecească Coco-Mat. Interioarele, realizate de Cécile Gareépy, oferă privitorului imagini de plante și animale – cu sursă de inspirație din zona Caraibelor – și ocupă peretele din spate a fiecărei reședințe.

“Sensibilitatea noastră, atenția la detalii și experiența curată a brandului ne-a poziționat în acest loc unic”, a declarat Dexter Peart. “Rezultatul este o experiență de plajă din Belize, redefinită prin onorarea artizanutului, sustenabilității și funcționalității”. De asemenea, fiecare baie dispune și de o zonă privată, amenajările fiind realizate de către designer-ul german Sebastian Herkner, în timp ce articolele de toaletă sunt produse de marca britanică Haeckels. Totodată, spațiile comune au fost reconfigurate pentru a crea mai multă coeziune, echilibru și simetrie, în timp ce zonele neutilizate de oaspeți au fost (și ele) re-imaginate. Spațiile create sunt decorate cu vase din ceramică, perne, coșuri țesute manual și flori exotice, în timp ce lumina ambientală este asigurată de o instalație centrală de mari dimensiuni. Un bar circular – denumit Danny’s Tree Bar – a fost construit în jurul unui copac secular din mijlocul proprietății și beneficieaza de scaune de bar produse de Tucurinca Cubico. În fine, mai trebuie amintit că stațiunea Matachica se numără printre cele mai căutate locuri de vacanță din America Centrală, aici se pot organiza sesiuni de surfing sau vizite la o cascadă în zona învecinată (Costa Rica). Mai multe detalii aici (Matachica Resort & Spa).

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons