Top
ESSENCES

MAHO NABÉ, INTEGREAZĂ TEHNOLOGIA VACUUM

Maho Nabé este un vas de gătit din oțel inoxidabil care se bazează pe un design tradițional japonez, acesta utilizând o construcție cu perete dublu pentru a crea un vacuum necesar izolării conținutului său, căldura fiind reținută pentru o perioadă de timp mult mai îndelungată. Vasul de gătit realizează un control precis al căldurii și o temperatură internă de lungă durată în primul rând datorită structurii sale inovatoare – cu pereți dubli – cee ace duce la îmbunătățirea izolării termice.

Spre deosebire de alte vase cu vacuum, aici nu există un recipient exterior separat, astfel încât produsul în sine poate fi încălzit pe flacără deschisă. Produsul este realizat de “Tiger Corporation” (Japonia), o companie consacrată în segmentul bunurilor bazate pe tehnologia vidului și a electronicelor de larg consum. După cum menționam anterior, “Maho Nabé” se bazează pe un vas de gătit tradițional japonez – denumit “Nabe” – acesta fiind produs din lut sau fontă, distribuția căldurii fiind realizată în mod uniform pe parcursul procesului de gătit, ceea ce duce la îmbunătățirea aromelor naturale ale ingredintelor. De asemenea, “Nabe” păstrează căldura pe o durată de timp mult mai lungă – după ce sunt luate de pe foc și folosite în cadrul petrecerilor tradiționale japoneze – oaspeții servind produsele dintr-un vas așezat pe centrul mesei. “Cu Maho Nabé – termenul japonez pentru “vas magic” – și tehnologia vacuum cu perete dublu, Tiger Corporation a reinventat această tradiție (întinsă pe mai multe milenii) pentru plăcerea gurmanzilor de pretutindeni”, menționează un reprezentant al producătorului japonez. Alte avantaje ale design-lui este reducerea energiei consumate, vasul încălzindu-se mult mai repede decât produsele convenționale, păstrând totodată o temperatură ridicată pe o durată de timp mult mai mare. Confecționat dintr-un strat dublu de oțel inoxidabil, cu izolația vacuum situată între cei doi pereți, vasul poate fi utilizat pentru gătirea reziduală – păstrând majoritatea nutrienților atunci când ingredientele sunt gătite. De asemenea, mânerele prezente pe capac și părțile laterale sunt realizate din lemn, fiind creată astfel o legătură cu trecutul. Capacul vasului este echipat cu un strat de izolație cu spumă din polistiren – pentru a bloca căldura în interiorul recipientului – în timp ce o piesă din aluminiu (încorporată la bază) ajută la transmiterea căldurii, îmbunătățind izolarea întregului vas de gătit. Totodată, vasul beneficiează de margini curbate la bază – ceea ce lasă un mic gol dedesubtul lui – acest strat ajutând la prevenirea pierderii căldurii în timp ce este utilizat la gătit. În fine, mai multe informații despre acest produs sunt disponibile aici (COOKING). Sursă – Dezeen.com

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons