Top
STYLE

LOT 6 CABIN, O REȘEDINȚĂ DE VACANȚĂ

Lot 6 Cabin

Pentru a realiza o casă de vacanță ecologică, studioul “Prentiss Balance Wickline Architects” a utilizat placaj și elemente din metal pentru această locuință compactă. Denumită “Lot 6 Cabin” – câștigătoare chiar a unui premiu de design în cursul acestui an – locuința este situată lângă Mazama, un mic orășel din Valea Methow. Situată într-o zonă muntoasă, reședința – înconjurată de păduri de pini – dispunde o suprafață de aproximativ o sută de metri pătrați și este proiectată pentru un cuplu activ, care iubește ieșirile în aer liber.

“Am dorit să realizăm un refugiu care să reflecte legătura cu mediul înconjurător, locuința fiind concepută pentru a distruge barierele dintre spațiul interior și cel exterior”, a declarat un reprezentant al “Prentiss Balance Wickline Architects”, un studio de design cu sediul în Seattle. Dacă analizăm construcția în sine, vom constata că locuința este una destul de mică, terasele generoase – ce oferă spectaculoase priveliști – fiind cele care adaugă un plus acestei experiențe. Situată cu puțin deasupra solului, locuința este construită în plan înclinat – simbolizând astfel o continuitate cu muntele din apropiere – un mic hol (semi-închis) făcând legătura între cele două camere. Totodată, în construcția pereților exteriori s-au folosit mai multe materiale. Pentru a realiza elevația, echipa a utilizat metal vopsit în nuanțe de negru – materialul fiind prezent pe fațadă și acoperiș (latura orientată spre munte). În același timp, latura care asigură vederi spre pajiștea din jurul reședinței este “îmbrăcată” în lemn de brad finisat. “Placarea locuinței este identică atât la interior, cât și la exterior, în acest fel noi dorind să facem o distincție clară cu obiectele de design interior – cele două spații fiind delimitate de pereți din sticlă”, menționează un reprezentant al studioului de arhitectură.

De altfel, spațiul interior este compus dintr-un dormitor, o baie și un living dotat cu șemineu. Volumul mare al interiorului este completat de o bucătărie complet utilată (open space) și o zonă pentru servit masa, alături regăsind un garaj și un mic spațiu de utilitate generală – reședința fiind prevăzută și cu o terasă acoperită. Țînând cont că este o reședință realizată cu buget redus, echipa a folosit finisaje simple, precum gips-cartonul și podelele din beton. “Echipa a utilizat o selecție de materiale cât mai ieftine, reședința sporindu-și efectul prin designul simplu”. În plus, țînând cont de amprenta redusă, locuința dispune de elemente durabile – izolația din pereți ajutând la reducerea consumului de energie, în timp ce un sistem de încălzire inclus în pardoseală ajută la menținerea unei temperaturi optime pe timpul iernii. O reședință care respectă noile linii de dezvoltare durabilă, accentul fiind pus pe eficientizarea costurilor, echilibrului și confortului. Mai multe detalii aici (www.pbwarchitects.com). Foto – Eirik Johnson.

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons