Top
STYLE

LOCUINȚE “CARAMEL” ÎN MEXICO CITY

Casa de arhitectură “Taller Hector Barroso” a proiectat un complex de locuințe în Mexico City, materialul utilizat fiind betonul. Proiectul de locuințe cu patru etaje este situat într-o zona rezidențială din Colonia del Valle. Cu o suprafață de peste nouă sute șaizeci de metri pătrați, complexul cuprinde șase unități rezidențiale, cu planuri diferite, dar cu caracteristici similare. Clădirea, proiectată de “Taller Hector Barroso” cu o formă dreptunghiulară, se bazează pe trei turnuri separate, fiecare dintre acestea fiind legate între ele.

Casă Taller Hector Barroso

Complexul dispune de o fațadă frontală destul de îngustă (de aproximativ zece metri), dar se întinde pe o distanță de circa treizeci și doi de metri în spate. Conform unui reprezentant al studioului de arhitectură, “Această proporție și orientarea est-vest au dus la o schemă compozițională compusă din trei volume intercalate cu trei «terase și goluri»”. Proiectul, denumit LC710, este construit din oțel și beton – amestecat cu un nuanțator colorat ce îi conferă un aspect de lemn. Materialele au fost alese pentru a fi durabile, țînând cont de umiditatea întâlnită în oraș, precum și pentru un cost de întreținere cât mai redus și rezistență mare în timp. De asemenea, proiectul este caracterizat de trei curbe, precum și de “patios” concave la etajele superioare – intrarea de la nivelul solului curbându-se în sens invers cu un perete convex. În interiorul primului turn, cel mai aproape de stradă, există patru planuri duplicate: fiecare cuprinde câte o bucătărie în plan deschis și un living care se unește cu o zonă de terasă.

În cea de-a două secțiune sunt trei dormitoare și două băi pe fiecare nivel – un hol fiind regăsit pe toată lungimea clădirii – legând astfel cele trei turnuri. Totodată, pentru cel de-al treilea turn (situat în partea din spate a proprietății), a fost utilizată o configurație diferită. Această structură găzduiește două reședințe, întinse pe două etaje, cu structuri asemănătoare. Nivelul inferior include o zonă de living și bucătărie (cu o mică terasă deschisă), în timp ce la etajul superior se regăsesc trei camere și două băi (fiecare reședință beneficiind de același design de interior). Conform site-ului specializat Dezeen, interiorul întregului complex de locuințe dispune de pereți din beton în aceeași nuanță de culoare cu exteriorul. De asemenea, sunt utilizate podele și mobilier din lemn în nuanțe închise, alături regăsind și tonuri deschise – adăugând astfel o senzație de coeziune. Mai multe detalii aici (www.tallerhectorbarroso.com). Foto: Rafael Gamo.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons