Top
STYLE

LEGO® BUGATTI CHIRON AJUNGE ÎN ROMÂNIA

LEGO® Technic™ Bugatti Chiron, o construcție impresionantă din piese LEGO® Technic™ ce reproduce în mărime naturală emblematicul model Bugatti Chiron, ajunge în showroom-ul eMAG Băneasa pe 26 septembrie și poate fi admirată până pe 2 octombrie 2019. Mașina LEGO® Technic™ Bugatti Chiron este o creație spectaculoasă realizată de proiectanții și constructorii LEGO®, stabilind o serie de premiere. Realizat doar din piese LEGO®, fără a se folosi adezivi, modelul este complet funcțional și autopropulsat, putând găzdui doi pasageri.

LEGO® Technic™ Bugatti Chiron

Construcția la scară 1:1 a integrat peste 1.000.000 de piese LEGO® Technic™ și se alimenteză exclusiv de motoare LEGO® Power Function. Cu 2.304 motoare, 4.032 roți dințate și 2.016 osii LEGO® Technic™, motorul de 1,5 tone generează 5,3 kW /CP și un cuplu estimat de 92 Nm, atingând o viteză de peste 20 km/h. Pentru realizarea proiectului s-au creat pentru prima dată noi tipuri de cărămizi transparente LEGO® Technic™, iar anumite piese portante ale mașinii au fost construite exclusiv din cărămizi și piese LEGO® Technic™. În total, s-au folosit 58 de tipuri de piese fabricate special pentru realizarea modelului. „Această mașină în mărime naturală creată cu piese LEGO® Technic™ înregistrează o serie de premiere la multe capitole și, prin realizarea proiectului, am împins limitele propriei noastre imaginații. De peste 40 de ani, LEGO® Technic le permite fanilor de toate vârstele să-și testeze creativitatea cu un sistem de construcții care îi provoacă nu doar să creeze design-uri noi, ci și să proiecteze funcții noi. Proiectanții LEGO® Technic și cei de la fabrica Kladno din Republica Cehă, cea care construiește și modelele impresionante pentru magazinele LEGO® și parcurile LEGOLAND, au reușit cu succes atât să recreeze formele emblematice ale modelului Bugatti Chiron, cât și să facă posibilă conducerea acestui model. Este un exemplu fascinant al sistemului de construcție LEGO® Technic și al potențialului său de reinventare creativă”, a declarat Lena Dixen (Vicepreședinte în cadrul Departamentului de Marketing al Grupului LEGO®).

LEGO® Technic™ Bugatti Chiron

Prin comparație, mașina originală și replica LEGO® Technic™ sunt foarte similare și pot fi cu greu distinse, de la distanță. Modelul reconstruit de LEGO® reușește să copieze designul exterior și liniile originale, creând o structură complexă din segmente triunghiulare interconectate. Mai mult decât atât, interiorul mașinii respectă cele mai mici detalii ale modelului original, de la scaune până la bord și volan, totul creat cu ajutorul pieselor LEGO® Technic™. Echipat cu spoiler spate funcțional, ce folosește LEGO® Power Functions și Pneumatics, vitezometru funcțional construit în întregime din piese LEGO® Technic™, faruri și stopuri, volan detașabil și pedale de frână, toate complet funcționale și construite din piese LEGO® Technic™, modelul uimește orice fan LEGO® sau pasionat de mașini. Pentru a-l construi, a fost nevoie de 339 tipuri de piese LEGO® Technic™ și de peste 13.000 ore de muncă pentru dezvoltarea și construcția propriu-zisă. Modelul LEGO® Technic™ Bugatti Chiron în mărime naturală a fost prezentat pentru prima dată la Marele Premiu de Formula 1 al Italiei, la Monza, pe 30 august 2018. Pentru cei interesați, replica unică – la scară 1:1 – a modelului Bugatti Chiron și recreată din piese LEGO® Technic™ va fi expusă în showroom-ul eMAG Băneasa între 26 septembrie – 2 octombrie 2019. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons