Top
ESSENCES

DESPRE…. HAVANA CLUB TRIBUTO 2019

Se pare că trăim vremuri interesante în universul băuturilor spirtoase. Un exemplu ar fi Marea Britanie, acolo unde producătorii de gin și grădinile botanice și-au planificat o colaborare pentru realizarea unor produse necesare satisfacerii gusturilor actualelor generații de consumatori. Un atac asupra gusturilor, cu note elegante și răcoritoare, delicatețea unor băuturi de peste mări devenind astăzi o parte componentă a noilor cerințe.

Nu putem totuși să nu amintim și clasicele whisky-uri – care și-au depășit limitele atunci când au câștigat eticheta “premium” – acestea așteptând răbdătoare în butoaie să-și încânte iubitorii. Chiar și așa, numeroase etichete sunt distillate sub licența unor celebrități din lumea muzicii și filmului – amintind aici pe Bob Dylan sau George Clooney – cel din urmă reușind să convingă o companie precum Diageo să o achiziționeze pentru o sumă de aproximativ un miliard de dolari. Însă, poate cel mai remarcabil salt din domeniul băuturilor o reprezintă apariția romului în segmentul de lux, nenumărate mărci începând să-și facă simțită prezența pe piață, ceea ce demonstrează că “spiritul” Caraibelor este astăzi mai mult decât o băutură destinată marinarilor. Practic, se poate spune că a început o cucerire în sens invers, băuturile Lumii Noi luând cu asalt gusturile europenilor. Iar aici putem să enumerăm Havana Club Tributo 2019 – cea de-a patra ediție din gama acestui super-premium rom – reprezintă o alegere perfecta pentru fiecare dintre dumneavoastră. O băutură rafinată, la realizarea ei contribuind trei dintre cei mai apreciați “maestros” ai romului, ei oferind câte o parte din stilul lor personal în crearea acestui spectaculos produs:  Don José Navarro (Primer Maestro del Ron Cubano), Asbel Morales (Maestro del Ron Cubano) și Salomé Aleman (prima femeie Maestra del Ron Cubano). Având la bază astfel de talente, romul a fost maturat în butoaie de cognac, înainte de a fi din nou amestecate cu un rom ce a stat timp de douăzeci și cinci de ani în butoaie de stejar francez, notele de degustare oferind un mix dulce de fructe uscate, stejar maturat în amestec cu atingeri subtile de vanilie, fructi uscate și migdale prăjite. Pentru cei care aleg o astfel de băutură, trebuie știut că este disponibilă într-o cutie albă din lemn și nuanțe de chihlimbar – un indiciu despre ce se află în interior – fiecare purtând semnăturile celor trei “maestros”. Fiecare sticlă – din cele 2500 produse – poartă o stea cubaneză și este numerotată. Conform dlui. Asbel Morales (Maestro del Ron Cubano pentru Havana Club), “Fiecare sticlă din gama Tributo se concentrează în mod unic asupra unui element diferit al procesului de producție, de la cele mai vechi rom-uri și până la cele experiementate în butoaie, ediția din 2019 continuând această spectaculoasă poveste prin onorarea celor trei Maestros del Ron Cubano”. Mai multe detalii despre acest produs sunt disponibile AICI.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons