Top
ESSENCES

COMTÉ, O BRÂNZĂ A CONTRASTELOR

Branza Comté este produsă în masivul Jura (Franța), un loc marcat de contrastul anotimpurilor. Un sortiment ce poate fi realizat doar din laptele crud de la rasele Montbéliarde sau French Simmental. O brânză ce își are originea în Evul Mediu, atunci când fermierii locali – o roată mare de brânză se putea produce doar dintr-o cantitate mare de lapte (circa 450 litri) – s-au organizat în fruitières, un precursor al cooperativei de producție moderne.

Sortimentul Comté este o brânză presată, maturată timp de cel puțin patru luni. Anumite roți ale acestui “Lord of Cheeses” sunt maturate între optsprezece și douzeci și patru de luni, oferind o gamă surprinzătoare de arome. Arome ce spun povestea pășunilor unice, a locului unde anotimpurile sunt mereu în schimbare, a expertizei specifice a producătorilor locali de brânzeturi și, în special, a modului în care brânza a fost maturată în pivnițe acestora. Se poate spune chiar că fiecare roată de brânză are propria ei poveste, una total diferită de cealaltă. În ce privește asocierea, recomandările noastre se îndreaptă către un Royal Vin Jaune (un vin produs în regiunea Jura), o Champagne de calitate sau un vin Châteauneuf-du-Pape. Mai multe detalii aici (www.comte.com).

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons