Top
AUTOPLUS

CINCI DESTINAȚII DE VACANȚĂ ÎN ITALIA

Italy Summer Road Trip

Vacanțele de vară bat la ușă, iar dacă v-ați hotărât să mergeți în Italia cu mașina, voi încerca să vă prezint cinci destinații fermecătoare de călătorie. Dacă optați pentru cele cinci destinații de vacanță, atunci primul sfat pe care îl pot oferi este acela de a avea grijă de anvelope, astfel încât să vă puteți bucura de toate senzațiile unei vacanțe spectaculoase. Un alt sfat este acela că, ca una dintre persoanele ce au “bătut” destul de mult Italia cu mașina, este acela de a avea grijă când vă planificați vacanța, majoritatea italienilor alegând autoturismele ca mijloc preferat de transport în timpul verii. Totul pentru a vă putea bucura de o experiență de condus și de peisajele magnifice din peninsula Italică.

Rimini & Riccione

Rimini – Riccione și Coasta Emilia-Romagna: Rimini și Riccione sunt două dintre cele mai populare stațiuni de vacanță din Italia, transportul spre ambele destinații fiind în mod tradițional autoturismul: cluburile, plajele și turismul internațional au făcut ca cele două orașe să devină destinațiile perfecte pentru turiștii din întreaga lume. Dar, pe lângă viața de noapte plină, ce părere aveți despre o evadare de-a lungul coastei în autoturismul preferat? O idee bună… Rimini fiind punctul de plecare pe un traseu care merge pe antica Via Aemilia, drumul oferind peisaje frumoase, meniuri și distracții excelente, alături de relaxarea oferită de zecile de hoteluri din zonă. Printre destinațiile recomandate, ce pot fi vizitate cu mașina, regăsim Riccione, Misano, Adriatico sau Cattolica.

Tuscany Hills

Dealurile Toscanei: În cazul în care doriți să îmbinați frumusețea peisajelor cu unele dintre cele mai bune vinuri din lume, atunci alegerea perfectă o reprezintă Toscana. Cu ale sale dealuri și priveliști spectaculoase, Toscana reprezintă destinația ideală de vacanță, urcatul și coborâtul dealurilor oferind spectaculoase imagini asupra șirurilor de vită de vie și plantații de măslini. Cu o istorie bogată, ce pleacă de la etrusci și romani, Toscana oferă excelente șosele între principalele destinații: Florența și Siena, precum și satele pitorești din inima provinciei. Ferme tradiționale, rânduri de chiparoși și câmpuri cultivate se întretaie cu străzile din San Gimignano și Lucca, unele dintre cele mai renumite orășele de vacanță.

Umbria

Umbria: În centrul Italiei regăsim o destinație obligatorie de vacanță, mă refer aici la Umbria. Orașe precum Perugia, Assisi, Gubbio sau Spoleto sunt doar câteva dintre fermecătoarele destinații ce pot fi vizitate, aici având posibilitatea de a le admira de pe dealurile molcome ce le înconjoară. Spello reprezintă o altă destinație de vizitat, balcoanele sale caracteristice – realizate din piatră – și spectaculoase aranjamente florale vă pot aduce în fața ochilor o poveste suprarealistă și romantică, adăugând un plus vacanței dumneavoastră.

Basilicata

Basilicata: Poziționată în partea sudică a Italiei, provincia merită o plimbare cu mașina pe timpul verii. Cunoscută în trecut drept “Lucania”, Basilicata este compusă din două regiuni – Potenza și Matera – mai puțin cunsocute, peisajele verzi consituind punctul de întâlnire cu plaje ce îți pot tăia respirația. Plajele cu nisipuri albe din Metaponto, căsuțele săpate în stâncile din Maratea și parcul național Pollino sunt câteva din reperele acestei provincii, regiunea oferind o mulțime de suprize plăcute celor care doresc să exploreze această parte a Italiei.

Sicilia

Palermo și Agrigento: Dacă dorești să vizitezi întreaga Sicilie într-o singură vacanță, atunci vă pot spune că este aproape imposibil. Și asta din cauza dimensiunii insulei și a multitudinii de obiective turistice ce pot fi vizitate. În plus, experiența de conducere poate fi completată de pauzele de relaxare în cadrul unor peisaje spectaculoase, un compromis plăcut între trei dintre cele mai importante puncte ale insulei: plaje, natură și cultura locală. Poți conduce între Palermo (capitala insulei) și Agrigento pe un traseu panoramic, alegând una dintre multele șosele locale, în dauna principalei căi de comunicație din zonă, experiența de condus fiind una de neuitat. Aveți ocazia să opriți în locuri cu extraordinare priveliști, precum San Vito Lo Capo, Marsala sau Sciacca, turul putând fi încheiat în Valea Templelor (rămășițe ale vremelnicelor stăpâniri din zonă) sau la încântătorul promotoriu Scala dei Turchi.  Text de: Mihai Leonard; Sursă & Foto: Pirelli.com.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons