Top
STYLE

CINCI CELE MAI SCUMPE HOBBY-URI

Fiecare dintre noi avem un hobby, printre ele regăsind înotul, călătoriile, cititul sau mersul la cinematograf. Cu toate acestea, există un număr de oameni pentru care hobby-urile vin la pachet cu un preț piperat, fiecare dintre aceștia încercând să-și urmeze pasiunile. Când banii nu sunt o problemă, aceste escapade constituie plăcerea supremă a fiecărui individ în parte. Vom încerca prin acest articol să vă prezentăm unele dintre cele mai scumpe hobby-uri, locuri și activități care necesită sume destul de importante de bani!

Călătorii – Desigur, fiecare poate ajunge în orice colț al globului. Dar de ce să călătoriți cu un banal autocar sau o companie low-cost, când puteți călătorii cu stil? Pentru cei care dispun de fonduri, o călătorie la Clasa Premium (www.emirates.com) poate fi mai mult decât confortabilă, prețul biletului aducând cu sine luxul și confortul unui zbor fără griji. Iar atunci când adăugați în ecuație și unul dintre cele mai luxoase hoteluri din lume, reședințe ce pot veni la pachet cu tratamente Spa și delicioase mese în restaurante cu stele Michelin, atunci acestea se pot transforma în unele dintre cele mai spectaculoase vacanțe (www.peninsula.com).

Colecție de mașini de epocă – Nu există nici-o îndoială că a colecționa mașini de epocă este un hobby cu adevărat scump. De fapt, cea mai scumpă mașină vândută la licitație a fost un autoturism Ferrari 250 GTO, prețul de vânzare în 2014 fiind de 38.115.000,00 dolari. Cu cât mașina este mai rară, cu atât valoarea acesteia crește – evident și prețul de achiziție fiind pe măsură – pentru a construi o colecție fiind necesare sume importante de bani. De altfel, fiecare autoturism vine cu un preț destul de mare, la prețul de achiziție trebuind să adăugați și spațiul necesar depozitării acesteia și asigurarea (nu foarte ieftină, ținând cont de valoarea mașinii), alături de piese, costuri de restaurare și întreținere (www.bonhams.com).

Pilotarea unui avion – Când vine vorba de hobby-uri extravagante, zborul cu un avion trebuie să se numere printre cele mai spectaculoase. De ce? În primul rând trebuie să-ți achitionezi un avion, prețul unui aparat fiind destul de mare, la acestea adăugându-se costurile de școlarizare (pentru obținerea licenței de pilot), alături de combustibili, asigurări, taxe aeronautice, întreținere și garare. Cu toate acestea, libertatea pe care ți-o oferă un zbor cu avionul este neprețuită, mulți dintre conaționalii noștri fiind dispuși să plătească acest preț (www.pilotcareercentre.com).

Scuba Diving – Frumusețea și misterul vieții subacvatice atrage foarte mulți pasionați pentru scufundări, dar această experiență poate fi destul de costisitoare. În primul rând îți trebuie o certificare, ceea ce presupune să urmezi cursuri specializate. De asemenea, cei care vor să practice acest sport vor avea nevoie de un echipament complet, investiția întrun set de calitate putând cu ușurință să ajungă la câteva mii de euro. Un cost suplimenatar este dat de călătoriile până la cele mai spectaculoase zone de pe glob, precum Marea Barieră de Corali sau micile insule din Pacificul de Sud, acestea putând să urce costurile acestui sport (www.dive-the-world.com).

Curse cu Yachtul – Primul yacht privat apărea la finele secolului al XVII-lea, atunci când olandezii ofereau lui Charles al II-lea (Rege al Angliei, Scoției și Irlandei) drept cadou o navă ce o putem include în categoria “navelor de plăcere”. O extravaganță pentru acea perioadă, precum este și astăzi. Costul unei astfel de nave se ridică, adeseori, la sume de multe milioane de euro, achiziția lui presupunând inclusiv staționarea, echipajul și combustibilul necesar deplasării lui. De asemenea, pentru cei care doresc să simtă “navigația tradițională”, soluția o reprezintă un yacht cu vele. Un hobby cu adevărat de elită, posesorul unui astfel de vas având posibilitatea de a participa inclusiv la regate celebre din lume (www.riva-yacht.com).

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons