Top
WATCHES

CHARLES LINDBERGH 90th  ANNIVERSARY

In acest an Longines sărbătoreşte cea de-a 90-a aniversare a primului zbor transatlantic solo non-stop, care a fost efectual de Charles Lindbergh şi cronometrat de ceasornicul elveţian. Cu această ocazie, brandul prezintă 90 de ceasuri, într-o ediţie numerotată şi limitată, a ceasului cu unghiul orar, proiectat în parteneriat cu renumitul aviator după zborul său istoric. Acest ceas de excepţie în titan şi oţel este destinat celor care sunt pasionaţi de istorie, aventură şi orologerie.

New York, 20 mai 1927, 7:52 a.m., “Spirit of St. Louis” părăseşte Aeroportul Roosevelt. Destinaţia sa: aeroportul Le Bourget lângă Paris. Este pilotat de un pilot american, numit Charles A. Lindbergh. Treizeci şi trei de ore şi jumătate mai târziu, Lindbergh aterizează la Le Bourget după ce a terminat primul zbor transatlantic solo non-stop. A fost un eveniment istoric. În calitate sa de cronometror oficial al Federaţiei Mondiale a Sportului Aerian, Longines a contribuit la omologarea acestei aventuri prin cronometrarea zborului lui Lindbergh şi adăugarea acestuia la lista recordurilor aviatice. La scurt timp după aceea, o colaborare strânsă între aviator şi brand a produs ceasul Longines Hour Angle, o adevărată icoană din istoria ceasornicului elveţian. Proiectat de Charles Lindbergh însuşi, în parteneriat cu Longines, acest ceas permite determinarea exactă a longitudinii în timpul zborurilor pe distanţe lungi. Ca rezultat, piloţii şi navigatorii îşi pot găsi locaţia lor geografică rapid, eficient şi cu mare precizie. Astăzi Longines comemorează cea de-a 90-a aniversare a succesului uimitor al lui Charles Lindbergh şi a cronometrării acestuia, lansând o nouă ediţie a ceasului legendar, într-o serie numerotată limitată la 90 de ceasuri. La fel de impresionant ca şi ceasul original, acest model măsoară 47,5 mm, ceea ce îl face mai uşor de citit şi de manipulat în întuneric, atunci când este supus vibraţiilor care erau comune pentru avioanele epocii.

Acesta va atrage atenţia admiratorilor când este purtat pe încheietura mâinii amatorilor de astăzi de aventuri moderni. Echipat cu un lunetă rotativă care permite corecţia ecuaţiei timpului şi un cadran central rotativ care permite sincronizarea cu al doilea, acest ceas indică unghiul orar în grade şi în minute de arc, în plus faţă de indicarea orelor, minutelor şi secundelor. Cadranul riguros din argint periat afişează timpul pe un cerc de minute “feroviar”, cu cifre romane desenate, şi are o scală de 180 de grade pentru calcularea longitudinii. Sincronizarea arătătorului secundelor cu un semnal radio de timp se realizează cu ajutorul cadranului central rotativ galvanizat în negru, în timp ce luneta rotativă din oţel PVD negru permite să se ţină cont de variaţiile zilnice ale ecuaţiei timpului. Un calibru automat L699 este găzduit în carcasa de titan a ceasului 90 th  Anniversary Lindbergh Hour Angle watch Aceasta este prevăzut cu o coroană mare de oţel, care este uşor de rotit sau de setat, chiar şi cu degetele în mănuşi. Cureaua din piele maro de tip aviator, echipată cu o extensie care permite ca ceasul să fie ataşat la o jachetă de pilot supradimensionată, este o tuşă finală a acestui ceas excepţional. Materialul constituie preluare de la (www.ceasuri.ro/Longines/17-longines-lindbergh-90.htm).

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons