Top
STYLE

CENTRU DE ÎNGRIJIRE MASCULIN ÎN DUBAI

Chaps & Co. Dubai

Studioul de arhitectură “Nicholas Szczepaniak Architects” a combinat esențele de lemn din stejar cu planșe de mari dimensiuni din oțel și beton în nuanțe închise, totul pentru a crea interioarele spectaculoase ale unui barbershop dedicat bărbaților, centrul de îngrijire fiind inaugurat recent în Dubai. Situat în elegantul “Dubai Design District”, centrul de îngrijire se află în imediata apropiere a unor galerii cu numeroase boutique-uri și restaurante.

Spațiul este cel de-al treilea “Chaps & Co.” inaugurat în oraș, el alăturându-se altor două locații situate în “Dubai Marina” și “Jumeirah Lakes Towers”. Toate cele trei locații au fost proiectate de arhitecții studioului “Nicholas Szczepaniak Architects” – cu sediul în Londra – brandul dorind să promoveze ideea unui “paradis elegant și primitor pentru gentlemanul modern”. Centrul dispune de o schemă de culori în nuanțe închise și o selecție de materiale elegante, spațiul situat la etaj fiind beneficiarul unei suprafețe de trei ori mai mare decât primele două locații. În mijlocul acestei suprafețe se află un lounge, el separând clienții obișnuiți de membrii clubului privat – zona beneficiind de canapele din piele neagră Chesterfield, diverse obiecte de artă și un tavan cu becuri suspendate. Pereții despărțitori sunt realizați din lemn de stejar, ei fiind împărțiți într-o serie de rafturi adânci – destinate să ofere un joc de umbre și să creeze un “ansamblu întunecat și intrigi”. Totodată, zona lounge-ului este menită să servească drept punct central de întâlnire – restul camerelor putând fi accesate plecând din acest spațiu.

“Spațiul a fost gândit pentru a evita realizarea unor holuri și lobby-uri, sporind totodată vibrația socială a acestei zone”, a declarat domnul Nicholas Szczepaniak pentru site-ul specializat Dezeen. Suprafața destinată stiliștilor beneficiează de scaune din piele în nuanțe de mahon și lavoare din ceramică neagră – zonele de lucru fiind despărțite prin geamuri de sticlă sablată. Pentru a crea o atmosferă relaxantă în cele două camere destinate masajului, arhitecții au prevăzut zone speciale pentru depozitarea a 287 sticle de ulei de masaj cu ambră – spațiile fiind luminate în nuanțe “whisky-colour”. De asemenea, panouri în nuanțe de ocru (create din sticlă sablată) au fost poziționate pentru a oferi intimitate în spațiul destinat manechiurii. Structura din beton a clădirii a fost expusă în întregime, panourile din oțel fiind utilizate pentru a acoperi elevația frontală a clădirii. “Fațada centrului situat în Dubai Design District ar trebui să fie percepută că o masă solidă… ea oferind un sentiment de permanentă și masculinitate”, a adăugat domnul Szczepaniak. Mai multe detalii aici (www.chapsandco.ae). Fotografii de – Nicholas Worley.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons