Top
WATCHES

BREGUET SE IMPLICĂ ÎN SALVAREA OCEANELOR

breguet race for water

Breguet și Fundația Race for Water a anunțat semnarea unui parteneriat în cadrul Baselworld 2018, printr-o expoziție specială, evenimentul având loc sâmbătă 24 martie în prezența domnului Marc A. Hayek (Președintele Montres Breguet) și a domnului Marco Simeoni (Președintele Fundației Race for Water). Astfel, Breguet își unește forțele cu Fundația Race for Water pentru a sprijini Odyssey 2017-2021 și misiunea acesteia pentru salvarea oceanelor.

breguet race for water

Cercetarea științifică avansată privind echilibrul ecologic marin a fost inițiată de Fundația Race for Water, acesteia alăturându-se Breguet cu scopul creșterii gradului de conștientizare a conservării oceanelor și a poluării cu materiale din plastic. O navă pionier începe o călătorie cu scopul de a promova soluții inovatoare capabile să transforme deșeurile din plastic în resurse energetice și să accelereze tranziția la energia “curată”. Nava Odyssey va face în jur de treizeci și cinci de escale în întreaga lume și va oferi o oportunitate pentru oamenii de știință și factorii de decizie pentru a aduna și împărtăși cunoștiințele despre modul cum se poate conserva apa, cea mai prețioasă resursă a umanității. Iar Casa Breguet se angajează să sprijine această inițiativă până la finalizarea misiunii din anul 2021. Conform domnului Marc A. Hyek, “Suntem mândri să putem sprijini Fundația Race for Water, un proiect elvețian ce aduce o contribuție semnificativă în cercetarea marină și demonstrează existența unor soluții concrete pentru conservarea oceanelor la nivel internațional”. De asemenea, adaugă domnul Marco Simeoni (Președintele Fundației Race for Water), “La începutul secolului al XIX-lea, cronometrarea a jucat un rol esențial în navigația maritimă. Continuăm această tradiție prin spijinirea navei Odyssey în cadrul acestui important voiaj pentru viitorul nostru comun”. Suntem mândri că avem un partener precum Breguet în această expediție unică. Această navă are drept scop redarea speranței în lume, arătând că există soluții împotriva poluării cu materiale plastice a oceanelor”, adaugă domnul Simeoni. O speranță ce se transpune în educație, fundația concentrându-se în special asupra generației tinere. “Prin această expediție încercăm să demonstrăm factorilor de decizie, cu care urmează să ne întâlnim la fiecare escală, că inovațiile și noile modele de business pot fi mai eficiente și, de asemenea, pot genera beneficii economice, de mediu și sociale durabile. În plus, navigăm cu un vas ce utilizează energie regenerabilă, alimentat de un mix de energie solară, hidrogen și vele, ceea ce ilustrează că o barcă de o sută de tone poate face înconjurul lumii fără combustibil fosil. Tranziția energetică este o realitate astăzi!”, încheie dânsul. Pentru a sublinia această colaborare, o expoziție specială – ce a fost lansată la ediția din acest an a Baselworld – urmează să “călătorească” în diferite destinații pentru a contribui la gradul de conștientizare în rândul populației la nivel internațional.

breguet race for water

Ediție specială Breguet Marine “Race for Water” – Breguet (www.breguet.com) a lăsat o amprentă de neșters în istorie, navele maritime fiind echipate cu cronometre precise ce au servit la calcularea longitudinii pe mare. Astfel, Breguet își demonstrează excepționala măiestrie în măsurarea timpului prin colecția marină contemporană. Pentru a celebra parteneriatul cu Fundația Race for Water, Breguet a creat o ediție specială a ceasului Marine 5517 – ceasul dispunând de o carcasă ușoară din titan, cadranul albastru fiind personalizat cu silueta navei Odyssey. În perioada următoare, Breguet Marine Special Edition va începe un tur în jurul lumii, ceasurile urmând a fi purtate de fiecare membru al echipajului în misiunea lor. De altfel, explorarea face parte din istoria mărcii Breguet, casa orologeră fiind numită “Cronometrorul Oficial al Marinei Regale Franceze” în anul 1815. Împăratul a acordat fondatorului (Abraham-Louis Breguet) acest prestigios titlu ca o recunoaștere a măiestriei sale, numirea conducând la invenții extraordinare în lumea fascinantă a navigației maritime. Astăzi, noua colecție marină rezonează cu istoria, piesele fiind proiectate pentru lumea modernă. Creațiile sale sunt construite pentru a rezista generațiilor, astfel încât parteneriatul inițiat de Breguet are sens prin inițiativa susținerii pe termen lung a cercetării științifice asupra oceanelor lumii.

breguet marine 5517

Despre Fundația Race for Water  Fundația Race for Water este o organizație dedicată conservării apei și, în special, a oceanelor. Această resursă indispensabilă este amenințată masiv de poluarea cu materiale plastice, ea trebuind protejată. Fundația își propune să identifice, să promoveze și să pună în aplicare soluții în ce privește reciclarea materialelor plastice, creând astfel noi resurse de venit pentru persoanele afectate de poluare. Utilizând această abordare inovatoare, inspirată de principiile unei economii circulare și de antreprenoriat social, Fundația Race for Water încearcă să prevină ca materialele din plastic să ajungă – de-a lungul căilor navigabile – în ocean. Pentru mai multe detalii despre această inițiativă, vă invităm să accesați aici (www.raceforwater.org).

breguet race for water

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons