Top
STORIES

BMW, NARAȚIUNI ȘI POVEȘTI DE VIAȚĂ

Pe 28 octombrie, iniţiatorii neozeelandezi Blackwell & Ruth şi editorul german al cărţii “200 de femei care vor schimba modul în care vezi lumea”, Dr. Elisabeth Sandmann, împreună cu partenerul exclusiv al proiectului, BMW Group, vor sărbători premiera germană a expoziţiei omonime la Alte Bayerische Staatsbank din München. În perioada 28 octombrie-21 noiembrie, locul va fi gazda celor “200 de femei care vor schimba modul în care vezi lumea” înainte ca expoziţia să se mute la Universitatea Tehnică din München (TUM) pentru intervalul 26 noiembrie-14 decembrie 2018.

200 de femei care vor schimba modul în care vezi lumea

De-a lungul proiectului “200 de femei care vor schimba modul în care vezi lumea”, diferite femei au primit aceleaşi cinci întrebări identice, indiferent de naţionalitate, origine, religie, statut de celebritate sau educaţie, iar răspunsurile lor au fost adunate la un loc. Ce contează cu adevărat pentru tine? Ce îţi aduce fericirea? Ce părere ai despre cea mai mare nenorocire? Ce ai schimba dacă ai putea? Cu ce cuvânt te identifici cel mai mult? Fotografiile realizate exclusiv pentru cartea “200 de femei care vor schimba modul în care vezi lumea” vor fi expuse acum în Germania pentru prima dată. După ce au fost intervievate pentru carte, fiecare dintre cele 200 de femei provenite din întreaga lume au fost fotografiate de către Kieran E. Scott, fotograf distins cu numeroase premii. Cu stilul său inimitabil, portretele lui oferă o imagine a poveştilor personale ale acestor femei. Fiecare portret a fost realizat în faţa unui cearceaf simplu. Cu sprijinul BMW Group, expoziţia ilustrează o varietate mare de naraţiuni excepţionale şi poveşti de viaţă prin intermediul portretelor de film şi fotografice, invitând vizitatorii să se gândească la diversitate, egalitatea de şanse, drepturi egale şi curaj.

Harald Krüger, preşedinte al Consiliului de Administraţie al BMW Group, este convins că egalitatea de şanse trebuie să devină normă pentru că joacă un rol important în dezvoltarea societăţilor noastre: “Este imperativ moral să trăim şi să promovăm egalitatea de şanse. Există o legătură directă între bunăstarea societăţii şi egalitatea de şanse pentru femei pe piaţa forţei de muncă”. Dr. Elisabeth Sandmann, editura Elisabeth Sandmann Verlag, a declarat: “A fost misiunea mea să fac femeile mai vizibile. Cele 200 de femei de care citim aici, ale căror voci le auzim şi ale căror feţe le vedem, ne fac să ne simţim mai umili. Aceste femei ne arată că angajamentul pasionat şi curajul generează cu adevărat schimbări în lume. În acest sens, proiectul este şi despre speranţă, perspective şi schimbări viitoare”. Ca parte a vernisajului, ce va avea loc la 27 octombrie, ora 18.00, la Alte Bayerische Staatsbank, Geoff Blackwell (Blackwell&Ruth), cel care a fost iniţiatorul proiectului, şi Dr. Elisabeth Sandmann (editura Elisabeth Sandmann Verlag) vor discuta în ce măsură “200 de femei care vor schimba modul în care vezi lumea” pot afecta într-adevăr modul în care privim lumea. În plus, coiniţiatorul proiectului, Ruth Hobday (Blackwell&Ruth), va discuta cu prezentatorul şi producătorul TV Bettina Böttinger şi cu unele dintre protagonistele cărţii, inclusiv cu Julia Leeb (fotojurnalist), Sahm Venter (cercetător executiv la Fundaţia Nelson Mandela Foundation) şi Diane Wright Foley (directorul Fundaţiei James W. Foley Legacy). Cântăreaţa neozeelandeză Kimbra, o altă participantă la proiect, va oferi un recital cu ocazia deschiderii. La vernisajul proiectului vor participa şi multe dintre participantele la “200 de femei care vor schimba modul în care vezi lumea”. Mai multe detalii aici (www.bmwgroup.com).

200 de femei care vor schimba modul în care vezi lumea

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons