Top
TOSCANA

BELLAVISTA, O VILĂ DE SECOL XVII

Bellavista, o vilă istorică al cărui nume se traduce prin “priveliște frumoasă”, oferă unele dintre cele mai frumoase panorama asupra orașului Florența. Situată la doar cinsprezece minute distanță de capitala Toscanei, vila este un fost spațiu de depozitare al lămâilor – construit în cursul secolului al XVII-lea – reședința complet renovată oferind o priveliște unică asupra celebrului Dom ridicat de Brunelleschi și a peisajului ce înconjoară orașul.

Reședința dispune de trei nivele, restaurările impecabile ale vilei păstrând caracteristicile sale istorice, precum podelele din teracotă și plafoanele care includ grinzi din lemn. Detaliile sunt accentuate de mobilierul rafinat modern, piesele de decor adăugând căldură pereților de un alb strălucitor. Parterul este luminos și dispune de o zonă destinată relaxării – un spațiu formal și o cameră de zi cu șemineu și masă de joc, alături de acestea regăsind și o sală destinată servirii mesei în tonuri de cobalt albastru – toate camerele având deschidere către grădinî și piscina infinită. Totodată, pentru servirea micului dejun, la dispoziția oaspeților Bellavista se află o micuță bucătărie. La etajul al doilea sunt situate patru dormitoare și o bibliotecă, dormitorul principal beneficiind de un spațiu generos și vederi spre Florența, accesul fiind realizat cu ajutorul unei scări interioare din marmură.

Cea de-a două cameră este un “Double Suite” și beneficiează de propria ei terasă, dressing și o baie cu decorațiuni din marmură. Pe același etaj mai sunt disponibile o cameră Dublă și un Single (la cerere, aceasta poate fi transformată într-o cameră dublă), în timp ce la etajul al treilea regăsim o confortabilă cameră Twin – cu propriul dressing și baie privată. Grădina este dominată de o terasă acoperită, oaspeții având ocazia să savureze o băutură în timp ce admiră splendidele priveliști oferite de orașul Florența, terasa beneficiind de acces direct în bucătărie, alături de un cuptor pentru pizza și o piscină încălzită (de mari dimensiuni) – înconjurată de șezlonguri și umbrele – locul fiind perfect pentru petrecerea serilor în compania prietenilor. Pentru cei cu spirit de aventură, există posibilitatea efectuării unor tururi ale celor mai representative monumente din Florența, precum și vizitarea împrejurimilor – Fiesole fiind un exemplu elocvent pentru istoria etruscă și romană a acestei părți a Italiei. A Presto!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons