Top
ESSENCES

AUBERGE DE BONHEUR, RAFINAMENTUL FRANCEZ

La vest de Paris – în Bois de Boulogne – ascuns în spatele unei mici cascade şi în apropiere de circuitul Hippodrome de Longchapms, se regăsește un mic restaurant cochet. Discret, restaurantul se este situat într-o grădină luxuriantă, aerul curat şi liniştea ce îl înconjoară putând constitui o alegere potrivită pentru o seară romantică.

Un loc elegant, potrivit pentru serile calde, restaurantul fiind locul perfect pentru servirea mesei în aer liber (înconjuraţi de flori sălbatice, păsări, copaci umbroşi şi mese aflate la o distanţă suficientă încât să-ţi permită conversaţii confidenţiale), în timp ce în serile reci te poţi retrage în restaurantul aflat în clădirea tip cabană. Un loc deloc surprinzător, dacă ne gândim că el îşi datorează existenţa lui Napoleon al III-lea, cel care avea să-i ceară Baronului Georges-Eugène Haussmann amenajarea unei grădini precum cea din Hyde Park. Un loc cu o istorie tumultoasă, grădina fiind pe rând un loc de vânătoare în vremea regilor merovingieni, înconjurată de ziduri cu opt porţi (pentru ţinerea sub observaţie a hoţilor şi bandiţilor fără adăpost) în vremea regelui Henric al II-lea şi devastate în timpul ocupaţiei englezo-ruseşti de la finalul epocii lui Napoleon I. Refăcută la cererea unui urmaş al lui Napoleon, grădina constituie un loc elegant pentru o plimbare de seară sau după servirea cinei, locul fiind situat la doar cinci minute de mers cu maşina de Fondation Louis Vuitton (muzeul ridicat de celebrul architect Franck Gehry).

Bucătăria nu avea cum să fie altfel decât inspirată de cea franceză, fiind totodată o îmbinare între rafinamentul francez şi aromele bine-cunoscutei arte culinare asiatice. Printre cele mai importante elemente ale meniului realizat de bucătarul şef Benjawan Guérin putem enumera tartinele cu foie gras şi dulceaţă de ceapă (11 Euro) şi spectaculosul cocktail de avocado şi crab (15 Euro), meniul zilei având în compunere file de cod cu sos portocale dulci (35 Euro) şi calamari à la plancha (28 Euro). Deserturile desăvârşite vin să completeze acest meniu spectaculos, printre ele regăsind fursecuri cu scorţişoară, zmeură şi cremă de fistic (14 Euro) şi cheesecake de grapefruit cu lime şi cremă Chantilly (12 Euro), în timp ce lista de vinuri cunoaşte un bogat sortiment de rosé-uri (precum Côtes de Provence Le Caprice de Clementine – la 32 Euro/sticla) şi vinuri roşii (precum un Château Bellevue-Laforêt Fronton 2011 – la 24 Euro/sticla). Dacă ajungeţi în Paris şi vă permite timpul, nu ezitaţi să vizitaţi această excelentă destinaţie. Pentru cei care doresc o rezervare, vă invităm să accesați pagina (lafourchette.com/restaurant/auberge-du-bonheur/59372?cc=18174-54f).

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons