Top
AUTOPLUS

ANDRA MIHAI, EXPOZIȚIE DEDICATĂ BMW M

Pasiune răsplătită: Andra Mihai, o artistă care se inspiră din lumea automobilului, debutează cu un proiect dedicat modelelor BMW M. Expoziţia va fi găzduită în perioada 19 ianuarie – 18 februarie de către primul dealer certificat BMW M din România – Automobile Bavaria Băneasa. Cu numele „Drea//M”, evxpoziţia este un vis împlinit al artistei şi, în acelaşi timp, reflectă o marcă ce a oferit mereu modele care au generat pasiune – BMW M.

Inspirată de colaborările pe care BMW Group România le are cu diverşi artişti, Andra a contactat compania şi a propus o colaborare. „Mi-a plăcut BMW de când îl vedeam pe stradă, dar a început să-mi placă şi mai mult de când prietenul meu a cumpărat un BMW Seria 3 E21. Ca să înţelegeţi cât de mult iubesc <<rechinul>>, nu am desenat nicio maşină de atâtea ori ca acest E21. Vă imaginaţi cât de fericită am fost când BMW a fost interesat de o expoziţie a mea. Am ales modele reprezentative BMW M, maşini ce m-au pus în dificultate în timp ce le reprezentam, au fost o mare provocare. Dar asta m-a determinat să desenez şi mai multe detalii, să mă apropii cât mai mult de realism. Am ales automobile puternice care au făcut istorie şi am folosit elemente de fundal ce accentuează latura sport”, explică tânăra artistă de 26 de ani întâlnirea cu BMW.

„Am descoperit multă pasiune investită într-o serie de lucrări dedicate BMW şi acest lucru ne onorează. Ne bucurăm că am putut să răsplătim efortul cu o expoziţie, cu sprijinul excelent al Automobile Bavaria Băneasa şi ne mândrim că Andra (www.aem-design.ro) îşi deschide cariera într-o colaborare cu noi. BMW are o tradiţie unică, de neegalat, în a construi colaborări cu artişti plastici. Am început de mai mult timp să construim şi noi proiecte de acest gen în România. Acum, acest demers capătă tot mai multă consistenţă şi se pun bazele unei tradiţii unice în legătura unui mărci de automobile cu arta”, Alex Şeremet, corporate communication manager BMW Group România (www.bmw.ro). Lucrul pentru expoziţia „Drea//M” a început în urmă cu un an şi include un total 12 lucrări. Dintre lucările pregătite pentru expoziţie, Andra spune că modelele preferate rămân BMW M6 şi BMW M5 prima generaţie.

Acesta sunt şi lucrările în care artista a investit cel mai mult timp, în reprezentări în detaliu ale celor două modele.  De altfel, Andra creează lucrări cu mare pasiune pentru detaliu într-un stil hiper-realist, folosind o combinaţie de marker, creion colorat, pastel şi vopsea acrilică. Reprezentarea minuţios construită suprinde texturi, reflexii de lumină şi fiecare element al subiectului pentru o reprezentare care uneori se confundă cu o fotografie. Compoziţia însă poartă marca originalităţii, în colaje care folosesc elemente de fundal ce pun în valoare subiectul şi întăresc tema aleasă, într-o combinaţie care include automobile, diverse imagini şi mesaje. Expoziţia „Drea//M” este găzduită de dealerul BMW Automobile Bavaria Băneasa, primul dealer ceritficat M din România, în spaţiul de evenimente de la etajul al doilea. Expoziţia poate fi vizitată între 19 ianuarie şi 18 februarie, de luni până sâmbătă. Mai multe detalii aici (www.automobilebavaria.ro).

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons